Τέλος στην πορεία τους αποφάσισαν να βάλουν οι Breath After Coma

517

Έχουμε γνωρίσει και έχουμε δουλέψει με υπέροχους ανθρώπους και έχουμε ζήσει φανταστικές στιγμές.

Τη διάλυσή τους ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Breath After Coma. Το τετραμελές συγκρότημα από την Αθήνα ήταν ενεργό από το 2014 και είχε στο ενεργητικό του δύο ολοκληρωμένους δίσκους καθώς και ένα EP. Πρόκειται για το EP «Breath After Coma» (2015) και τα άλμπουμ «Leaders» (2017) και «Woke up in Babel» (2019).

Η ανακοίνωση του συγκροτήματος σχετικά με την απόφαση που πήραν τα μέλη του να μην συνεχίσουν ήρθε λίγο από το πουθενά, καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν ποστάρει στα social media αποσπάσματα από καινούρια τραγούδια στα οποία δούλευαν. Μάλιστα, στην ανακοίνωση γίνεται και αναφορά στο γεγονός ότι οι Breath After Coma είχαν γράψει καινούρια τραγούδια και αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο η απόφαση για διάλυση του συγκροτήματος να αλλάξει στο μέλλον. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «στην περίοδο του Covid γράψαμε μια σειρά κομματιών που για μας ήταν μια νέα πρόταση για τη μπάντα μας. Όμως, τα πράγματα έχουν πια αλλάξει: Αυτή η προβληματική περίοδος μας επηρέασε ψυχικά και δημιουργικά και χάσαμε το ενδιαφέρον μας σε αυτό που κάναμε», ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνεται πως «ενδεχομένως μελλοντικά να τελειώσουμε τα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν αυτό το διάστημα. Προς το παρόν, όμως, οι Breath After Coma σταματούν την πορεία τους».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σημαντική Ανακοίνωση / Important Announcement:

Το 2014 συναντηθήκαμε και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή τη μπάντα, μέσα σε μια περίοδο που το rock n’ roll στην Ελλάδα βρισκόταν στα καλύτερά του. Από τότε, παίξαμε πάρα πολλές συναυλίες σε όλα τα μέρη της χώρας και σιγά σιγά χτίσαμε έναν πυρήνα ανθρώπων, που από το 2016 γέμιζε χώρους και τραγουδούσε τα κομμάτια μας.

Η μπάντα για όλους εμάς ήταν μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής μας.

Στην περίοδο του Covid γράψαμε μια σειρά κομματιών που για μας ήταν μια νέα πρόταση για τη μπάντα μας. Όμως, τα πράγματα έχουν πια αλλάξει:

Αυτή η προβληματική περίοδος μας επηρέασε ψυχικά και δημιουργικά και χάσαμε το ενδιαφέρον μας σε αυτό που κάναμε.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να σταματήσουμε τώρα, πριν κορεστεί μέσα μας όλη η μαγεία που ζήσαμε τα τελευταία 8 χρόνια ως συγκρότημα.

Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίξατε αυτό που κάναμε, ειδικά το πέμπτο μέλος μας, παραγωγό μας και καλό μας φίλο Γιάννη Δαμιανό.

Ενδεχομένως μελλοντικά να τελειώσουμε τα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν αυτό το διάστημα.

Προς το παρόν, όμως, οι Breath After Coma σταματούν την πορεία τους.

Ευχαριστούμε.

Να συνεχίσετε να στηρίζετε την ελληνική σκηνή όσο μπορείτε. 

————————————————–

In 2014 we came together and decided to start this band, during a time when rock n’ roll music in Greece was hot and at its best. Since then, we’ve played loads of concerts all over the country and we built a fan base, that since 2016 was filling up clubs singing our songs.

The band was for each one of us one of the most important aspects in our lives.

During Covid time we composed a series of songs which were a new direction for our band. But things have changed now;

This troubled time affected us mentally and creativelly and we lost our interest in what we were doing.

We decided to stop now, before we completely ruin the magical experience we had in this band for the last 8 years.

We’d like to thank everyone that supported what we were doing, especially the fifth member of this band, our producer, engineer and great friend Giannis Damianos.

We have met and worked with amazing people and we’ve lived amazing times.

There is a possibility that we finish the songs that we recorded during this time, but it the future.

For now, Breath After Coma stop their musical path.

Thank you, never stop supporting the Greek scene.