Εγκαταλείπει την περιοδεία με τους Arcade Fire η Feist μετά από τις κατηγορίες κατά του Win Butler

207

«Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και αποχωρώ». Με τον τρόπο αυτό η Feist, που βρισκόταν σε περιοδεία με τους Arcade Fire όταν ήρθαν στην επιφάνεια οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ατόμων εκ μέρους του φρόντμαν του συγκροτήματος, Win Butler, απέδειξε πως η αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα και εγκατέλειψε την περιοδεία μαζί με το συγκρότημα. Η Feist ήδη είχε παίξει σε δύο συναυλίες στο Δουβλίνο, πριν από τις αποκαλύψεις. Έτσι, ανακοίνωσε, επίσης, την απόφαση να δωρίσει όλα τα έσοδα των δύο πρώτων συναυλιών από τις πωλήσεις του επίσημου εμπορεύματός της στα τοπικά παραρτήματα της οργάνωσης Women’s Aid.

Μέσα στην εβδομάδα, οι Arcade Fire ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν κανονικά την περιοδεία τους, παρά τις κατηγορίες κατά του Butler για τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

«Σε μια παμπ στο Δουβλίνο, μετά από πρόβα με τη μπάντα μου, διάβασα τον ίδιο τίτλο είδησης που διαβάσατε κι εσείς», έγραψε στο Instagram η Feist. «Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε για ό,τι ερχόταν, πόσο μάλλον να αποφασίσουμε να μην πετάξουμε πάνω από τον ωκεανό, στα σπλάχνα αυτής της κατάστασης. Όλο αυτό ήταν απίστευτα δύσκολο για εμένα και μπορώ μόνο να φανταστώ πόσο πολύ πιο δύσκολο ήταν για τα άτομα που έκαναν τις καταγγελίες. Πάνω από όλα εύχομαι γιατρειά σε όσους εμπλέκονται», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το να μείνω στην περιοδεία θα συμβόλιζε ότι ή υπερασπίζομαι ή αγνοώ το κακό που προκάλεσε ο Win Butler και το να φύγω θα υπονοούσε πως είμαι δικαστής και ένορκος. Δεν ήμουν εδώ ποτέ για να υπερασπιστώ ή να στηρίξω τους Arcade Fire. Ήμουν εδώ για να σταθώ στα πόδια μου στη σκηνή, ένα μέρος όπου ωρίμασα και ανήκω και το έχω κάνει δικό μου. Παίζω για τη μπάντα μου, για τους συνεργάτες μου, τους αγαπημένους τους και όλες μας τις οικογένειες και τους ανθρώπους που δίνουν τα λεφτά τους, για τα οποία εργάστηκαν σκληρά, ώστε να μοιραστούμε τον χώρο σε αυτή τη συλλογική συνέργεια που αποτελεί ένα σόου. Η ροή των επιτυχιών μου, των αποτυχιών, και οι άλλες αποφάσεις επηρεάζουν τις ζωές όλων μας και αναγνωρίζω πόσο τυχερή είμαι που ταξιδεύω στον κόσμο τραγουδώντας τραγούδια για τη ζωή μου, τις σκέψεις μου και τις εμπειρίες μου και αυτή είναι η καριέρα μου. Δεν το θεωρώ δεδομένο».

«Οι εμπειρίες μου περιλαμβάνουν τις ίδιες εμπειρίες με πολλούς από όλους με τους οποίους μίλησα μετά από την αποκάλυψη της είδησης, το Σάββατο», εξήγησε σημειώνοντας: «Όλοι έχουμε μια ιστορία μέσα στο φάσμα που κυμαίνεται από την τοξική αρρενωπότητα μέχρι τον διάχυτο μισογυνισμό και την πραγματική σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική ή σεξουαλική κακοποίηση. Αυτή η κατάσταση αγγίζει τις ζωές όλων μας και μας μιλάει σε μια μοναδική γλώσσα, την οποία ο καθένας επεξεργάζεται. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος ίασης όταν έχεις δεχθεί οποιαδήποτε εκδοχή από τα παραπάνω, μόνο ένας τρόπος αποκατάστασης των δραστών. Μπορεί να είναι μοναχικός ο δρόμος της κατανόησης της κακοποίησης. Δεν μπορώ να το λύσω αυτό παραιτούμενη, και δεν μπορώ να το λύσω μένοντας. Αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη μου και πάω σπίτι μου», κατέληξε.