Σε δημοπρασία η κιθάρα του Noel Gallagher, που έσπασε το βράδυ που διαλύθηκαν οι Oasis

Η τιμή της ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 500.000 ευρώ

432

Σε δημοπρασία αναμένεται να βγει η κιθάρα του Noel Gallagher, που έσπασε στα παρασκήνια συναυλίας των Oasis, το βράδυ που διαλύθηκε το συγκρότημα.

Η Gibson ES-355 του Gallaher, που φυσικά έχει επιδιορθωθεί πια, έχει αποκτήσει cult status στην ιστορία της μουσικής, σύμφωνα με τον συνιδρυτή του οίκου που οργανώνει τη δημοπρασία (γκαλερί Artpèges). Η τιμή εκκίνησης θα είναι τα 150.000 ευρώ, ωστόσο οι διοργανωτές θεωρούν ότι θα ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο.

Το μήνυμα στη γιγαντοοθόνη του Rock en Seine

Για την ιστορία, οι Oasis επρόκειτο να είναι headliners στο Rock en Seine το 2009, ωστόσο στα παρασκήνια ξέσπασε μεγάλος καβγάς ανάμεσα στους Liam και Noel. Παρότι δεν ήταν ο πρώτος καβγάς, ήταν αυτός που οδήγησε στη διάλυση του συγκροτήματος. Οι Oasis δεν εμφανίστηκαν καν εκείνο το βράδυ, με το κοινό να το μαθαίνει κυριολεκτικά μερικά λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη της συναυλίας, από τους Bloc Party, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στη σκηνή. Και παρότι πολλοί πίστεψαν πως ήταν κάποιο αστείο, τα μηνύματα στις γιγαντοοθόνες τους έπεισαν: «Μετά από καβγά εντός του συγκροτήματος, η συναυλία των Oasis ακυρώνεται».

O Noel αποφάσισε το ίδιο βράδυ πως είχε τελειώσει οριστικά με το συγκρότημα. Το ανακοίνωσε ο ίδιος με δήλωσή του, στην οποία ανέφερε μεν τη λέξη «ανακούφιση», για την οποία σε δηλώσεις του, πάντως, αργότερα, επιβεβαίωσε πως δεν υπήρχε. «Δεν ένιωσα ανακούφιση, γιατί ήξερα τον χαμό που θα ακολουθούσε. Και πολλοί θα έλεγαν ηλιθιότητες. Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα είχε καταρρεύσει, επιτέλους. Και δεν μπορούσα καν να επιστρέψω στην Αγγλία, γιατί ο Τύπος είχε ήδη επιδράμει στο σπίτι μου».

Αρχικά ο Noel επιδιόρθωσε την κιθάρα, τελικά, όμως, την ξεφορτώθηκε γιατί, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Artpèges, «του θύμιζε υπερβολικά τους Oasis».