Δείτε τo “Roman Holiday”, το νέο σινγκλ από τους Fontaines D.C.

659
Fontainesdc

Μια μέρα πριν από μερικά χρόνια χτύπησα το πόδι μου καθώς τσακίστηκα για να ρωτήσω τον ιδιοκτήτη ενός δισκάδικου, όπου ψώνιζα, τι ακούγαμε, να μην περάσω ούτε ένα δευτερόλεπτο ακόμη μέσα στην άγνοια. «Fontaines D.C.» μου απάντησε ο ιδιοκτήτης και φυσικά εσάς δεν σας ενδιαφέρει διόλου αυτή η ιστορία, απλά ήθελα να τη μοιραστώ.

Εν αναμονή του τέταρτου, πια, άλμπουμ των Fontaines D.C., που θα έχει τίτλο Skinty Fia, το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα νέο κομμάτι με τίτλο «Roman Holiday».

Είναι το τέταρτο κομμάτι που κυκλοφορεί από τον επερχόμενο δίσκο (κυκλοφορεί στις 22 Απριλίου, σε μια ανάσα!) και σύμφωνα με τον φρόντμαν, Grian Chatten, αφορά την εμπειρία του μετά από τη μετακόμισή του από την Ιρλανδία στο Λονδίνο, αλλά και το τι σημαίνει να αγκαλιάζει ένας Ιρλανδός αυτή την πόλη.

Μιλώντας για το κόμματι, ο Chatten εξήγησε πως αντανακλά την ανάγκη να ανακαλύψει τους δρόμους του Βόρειου Λονδίνου τις νύχτες του καλοκαιριού: «Η έξαψη του να είσαι με μια παρέα Ιρλανδών στο Λονδίνο, με μια λίγο μυστική γλώσσα και το πρώτο που διαμέρισμα με την κοπέλα μου».  

Δεν λείπουν από το κομμάτι θέματα όπως η ταυτότητα, η ένταξη, η συντροφικότητα.

Πληροφοριακά, «Skinty Fia» στα ιρλανδικά σημαίνει «η κατάρα του ελαφιού» και λέγεται για να εκφραστεί απογοήτευση ή ενόχληση.  

Δείτε το επίσημο βίντεο με τους στίχους εδώ: