Ο Nick Cave ζητάει τη βοήθειά σας

501

Πρόσφατα, ο Nick Cave κυκλοφόρησε το πρότζεκτ Seven Psalms, μια συλλογή από επτά κομμάτια προφορικού λόγου που συνοδεύονταν από μουσική, καθώς και ένα 12λεπτο ορχηστρικό κομμάτι με τίτλο «Psalm Instrumental».

Τώρα ζητάει από εσάς να βοηθήσετε να βάλει εικόνα στον ήχο του. Συγκεκριμένα, στόχος είναι η συλλογή μικρών βίντεο από τους φανς του, που θα αποτελέσουν «ένα είδος πνευματικού πορτραίτου του κόσμου σε αυτήν τη χρονική στιγμή». Σε δελτίο Τύπου το πρότζεκτ χαρακτηρίστηκε ως «μια φιλόδοξη ιδέα με μικρό προϋπολογισμό».

Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης ζητάει από όλους σας μικρά κλιπ από το κινητό σας (μέχρι δύο λεπτά σε διάρκεια) που «σημαίνουν κάτι» στον καθένα, όπως «σέλφι, θαύματα της φύσης και φυσικές καταστροφές, το θείο και το ανόσιο». «Μπορεί να είναι πλάνα από κάποιον που αγαπάτε, ένα βίντεο που γυρίσατε σε μια διαμαρτυρία, ή κάτι καθημερινό που βρίσκετε όμορφο. Τα θέματα μπορεί να είναι έλεος, οργή, μεγαλείο, οδύνη, μοναξιά, λαχτάρα, αποκάλυψη ή δόξα».

Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στο πρότζεκτ θα πρέπει να αποστείλουν τα βίντεό τους στο μέηλ psalms@nickcave.com πριν από τις 26 Ιουλίου. Τα κλιπ θα είναι σε οριζόντιο προσανατολισμό (landscape), και φορμάτ ΜΡ4, 720p.