Είναι καμιά φορά που ανακαλύπτεις κάποια συγκροτήματα και μουσικές πραγματικά από το πουθενά. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δική μου σχέση αγάπης με μια μπάντα από την Καλιφόρνια, τους Silversun Pickups.

(Και θα επιμείνω στο συμπέρασμα του τίτλου του κειμένου, ακόμη κι ας ξέρω εκ των προτέρων ότι θα φάω κράξιμο από ορισμένους ορισμένους. Έτσι Γιώργο;)

Όλα οφείλονται στη μαγεία του ίντερνετ και στους αλγόριθμους του youtube που μου έβγαλαν στα προτεινόμενα μια λίστα που περιείχε το «Lazy eye». Η λίστα ξεκίνησε να παίζει, εγώ συνέχισα να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να προσέχω τις αλλαγές και κάποια στιγμή έφτασε η ώρα του συγκεκριμένου τραγουδιού, προκαλώντας μου αμέσως απορία: «Ωραίο αυτό το κομμάτι των Smashing Pumpkins, γιατί, όμως, δεν το ξέρω;».

Η δουλειά μπήκε σχεδόν αυτόματα στην άκρη, καθώς όταν είδα να γράφει Silversun Pickups και όχι Smashing Pumpkins, επικράτησε η περιέργεια. Μετά από δύο επαναλήψεις του «Lazy eye» (έτσι για να το εμπεδώσω), προχώρησα στο «Panic Switch» και η φάση ολοκληρώθηκε: Είχα, πλέον, κολλήσει.

Πάντως, μη φανταστείς ότι είναι καμιά καινούρια μπάντα. Αντιθέτως έχουν στην πλάτη τους μια 15ετία και βάλε, καθώς σχηματίστηκαν το 2000. Τους πήρε, επίσης, λίγο χρόνο μέχρι να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, κάτι το οποίο έγινε το 2006.

Brian Aubert

Μοιάζουν, επίσης, να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι θα κυκλοφορήσουν, καθώς μέσα σε αυτή τη δεκαετία που είναι ενεργοί δισκογραφικά, έχουν κυκλοφορήσει όλο κι όλο 4 δίσκους, ο πιο πρόσφατος εκ των οποίων, το Better Nature, βγήκε το 2015

Και αν ο δικός μου ενθουσιασμός σχετικά με τις μουσικές τους δεν είναι αρκετός για να σε πείσει, άκου και τη γνώμη του Butch Vig (ναι, του drummer των Garbage, και παραγωγού -μεταξύ άλλων- του Nevermind των Nirvana, αλλά και των τελευταίων δίσκων των Foo Fighters), ο οποίος σε συνέντευξή του το Μάρτιο του 2016 σχετικά με την 25η επέτειο του Nevermind και απαντώντας στην ερώτηση για το ποιες μπάντες γουστάρει αυτό το διάστημα, αναφέρθηκε σε επτά διαφορετικά πράγματα, ένα από τα οποία είναι και το Better Nature των Silversun Pickups.  Κάτι παραπάνω ξέρει ο άνθρωπος…

Ο ύμνος: Panic Switch

Το σκάλωμα: Cannibal

Κομμάτια από το Better Nature: Circadian Rhythm (Last dance) και Nightlight