Πριν καλά-καλά μπορέσουμε να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι αυτοκτόνησε ο Chris Cornell (όχι ότι είναι κάτι που συνηθίζεται), ήρθε ακόμη ένα χτύπημα από το πουθενά, καθώς ο τραγουδιστής των Linkin Park, Chester Bennington, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 41 ετών, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.

Συνεχίζεται έτσι ακόμη ο μεγάλος αποδεκατισμός που ξεκίνησε από τα τέλη του 2015 με το θάνατο του Lemmy. Και, προφανώς, δεν υποστηρίζω ότι ο Chester Bennington ήταν ένας καλλιτέχνης ανάλογου επιπέδου με τους θρύλους της μουσικής που μας έχουν αφήσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο επί της ουσίας. Όμως οι Linkin Park είναι ένα συγκρότημα το οποίο μας έχει δώσει ορισμένες εκπληκτικές μουσικές και ο Chester Bennington ήταν μεγάλο μέρος αυτού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία δια απαγχονισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό TMZ, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο 41χρονος τραγουδιστής βρέθηκε απαγχονισμένος στην κατοικία του στο Πάλος Βέρντες, κοντά στο Λος Αντζελες.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και νωρίτερα μέσα στη χρονιά με την αυτοκτονία του Chris Cornell, υπάρχει ήδη κουβέντα ότι ο Bennington έπασχε από κατάθλιψη, κάτι το οποίο έρχεται για άλλη μια φορά να καταδείξει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τη συγκεκριμένη ασθένεια…

Άλλωστε οι προσωπικές του μάχες ήταν συχνό θέμα στα κομμάτια τους, όπως το «Numb» και το «Breaking the Habit», στα οποία ο Bennington μιλούσε στους στίχους του για τις μάχες με την κατάθλιψη αλλά και τον εθισμό.

Μάλιστα, οι στίχοι ενός από τα κομμάτια του πιο πρόσφατου δίσκου των Linkin Park, το Heavy, είχαν να κάνουν με την κατάθλιψη, με αναφορές και στο θάνατο:

I don’t like my mind right now

Stacking up problems that are so unnecessary

Wish that I could slow things down

Δε μου αρέσει το μυαλό μου αυτή τη στιγμή

Μαζεύει προβλήματα τα οποία είναι τόσο αχρείαστα

Εύχομαι να μπορούσα να χαλαρώσω λίγο τα πράγματα

Στο ρεφραίν, μάλιστα, κάνει και έμμεση αναφορά στο θάνατο λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «If I just let go, I’d be set free» (αν τα παρατούσα θα απελευθερωνόμουν).

Η τραγική «σύμπτωση» είναι ότι ο Bennington αυτοκτόνησε την ημέρα των γενεθλίων του Chris Cornell, με τον οποίο ήταν φίλοι και τον οποίο μάλιστα θαύμαζε βαθύτατα. Μάλιστα, όταν είχε αυτοκτονήσει ο Cornell το Μάιο, ο Bennington είχε γράψει ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο γράμμα, στο οποίο μιλούσε για τη θλίψη του και για το πώς ο Cornell αποτέλεσε έμπνευση για εκείνον…

Το γράμμα είχε ως εξής:

I dreamt about the Beatles last night. I woke up with Rocky Raccoon playing in my head and a concerned look my wife’s face. She told me my friend had just passed away. Thoughts of you flooded my mind and I wept. I’m still weeping, with sadness, as well as gratitude for having shared some very special moments with you and your beautiful family. You have inspired me in many ways you could never have known. Your talent was pure and unrivalled. your voice was joy and pain, anger and forgiveness, love and heartache all wrapped up into one. I suppose that’s what we all are. You helped me understand that. I just watched a video oof you singing “A Day In The Life” by the Beatles and thought of my dream. I’d like to think you were saying goodbye in your own way. I can’t imagine a world without you in it. I pray you find peace in the next life. I send my love to your wife and children, friends and family.