Όταν οι καλλιτέχνες αγκαλιάζουν την παράδοση – ή αλλιώς Αναζητώντας τα όρια του καπιταλισμού

600

Αυτές τις ημέρες μια τεράστια κινητοποίηση έχει ξεκινήσει για τη διάσωση του θρυλικού, αγαπημένου, κορυφαίου χώρου ζωντανής μουσικής στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, το κλαμπ Leadmill του Σέφιλντ, ένας χώρος στον οποίο είδαν το ξεκίνημά τους συγκροτήματα όπως οι Pulp, οι Oasis, οι Stone Roses αλλά και πιο πρόσφατα όπως οι Coldplay, αντιμετωπίζει το φάσμα του κλεισίματος, αφού ήδη έχει λάβει ειδοποίηση έξωσης από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου.

Το Leadmill άνοιξε τις πόρτες του το 1980, σε ένα κτίριο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σέφιλντ, σε μια εποχή χρυσή για τη μουσική, σε μια πόλη βυθισμένη στη βρετανικότητα, και αναδύθηκε ως ένα από τα πιο άρτια, τα πιο αγαπημένα κλαμπ παραστάσεων στη Μεγάλη Βρετανία.

Μόλις έγινε γνωστή η έξωση και ο κίνδυνος να κλείσει το κλαμπ, μια σειρά καλλιτεχνών κινητοποιήθηκαν για να το αποτρέψουν. Από τους Kaiser Chiefs μέχρι τους Arctic Monkeys, τους Cribs, τον Tim Burgess των Charlatans και πολλούς άλλους, είδαμε να γεννιέται μια εκστρατεία ενημέρωσης και δραστηριοποίησης, ώστε να σωθεί το κλαμπ. Το hashtag #wecantloseleadmill είναι πολύ ενεργό στο Twitter και εκεί μπορείτε να βρείτε και τα σχετικά αιτήματα προς υπογραφή.  

Την ίδια στιγμή, ο πρώην συνεργάτης των Arctic Monkeys Timm Cleasby έκανε λόγο για απώλεια του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Σέφιλντ», ενώ ο Jarvis Cocker των Pulp μοιράστηκε στο λογαριασμό του στο Instagram artwork για τη στήριξη του χώρου. «Δεν μπορείς να αγοράσεις το Leadmill», γράφει στο artwork, που είναι σχεδιασμένο στο στιλ παλαιότερου artwork που είχε δημιουργηθεί για την προώθηση του «Common People». Στο τέλος του ποστ αναφέρεται το hashtag #limitsofcapitalism. Τα όρια του καπιταλισμού.

Γιατί κάπου πρέπει να τα βρούμε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.