Όσο γαμάτη ήταν η τηλεοπτική σειρά How I met your mother (με εξαίρεση την τελευταία σεζόν που, ας το παραδεχτούμε, ήταν λίγο χάλι), είχα πάντα μια πολύ σημαντική ένσταση: Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο όλη η παρέα κορόιδευε τον Ted για την αγάπη που είχε προς τον Weird Al Yankovic.

Ναι, οκ… Ο Ted ήταν περίεργος τύπος και είχε πολλά στοιχεία τα οποία σήκωναν ασταμάτητο τρολάρισμα (ειδικά οι φάσεις που του τη λένε συνεχώς για την αποχώρηση του LeBron από τους Cavaliers είναι απολαυστικές), αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τον Weird Al, είχε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

Κατ’ αρχήν ο Weird Al είναι ο τύπος που μας έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες παρωδίες τραγουδιών που έχουν γίνει ποτέ. Και σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική, αποτελεί ένα είδος από μόνος του, εδώ και πολλά χρόνια. Και δε λέω, καλός και ο Richard Cheese, καλοί και οι Corky and the juice pigs, αλλά τον Weird Al τον ξέρεις χωρίς να έχει χρειαστεί στο παρελθόν να ψάξεις για να βρεις και άλλους που να κάνουν παρωδίες.

Επίσης, ακόμη κι αν καταφέρεις να ξεπεράσεις το τεραστίου μεγέθους έπος (ναι, ναι… Καλά διάβασες. Τεραστίου μεγέθους έπος) τραγουδιών όπως το Fat, το Eat it, το Like a surgeon και το Amish Paradise (που είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο να το ξεπεράσεις), μάθε ότι ο Weird Al είναι ο τύπος που όταν πρωτοξεκίνησε το account του στο twitter, κάθε φορά που βρισκόταν σε ένα αεροδρόμιο και περίμενε την πτήση του, πήγαινε σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, έβλεπε τον αριθμό του τηλεφώνου και τον έδινε στο twitter λέγοντας ότι θα είναι εκεί για το επόμενο τέταρτο (ή όσο χρόνο είχε τέλος πάντων). Και μετά καθόταν και συνομιλούσε με τυχαίους τύπους που έπαιρναν για να του μιλήσουν! Beat that!

Και αν ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετό για να σε κάνει να παραδεχτείς το πόσο ΘΕΟΣ είναι ο Weird Al, τότε υπάρχει και αυτό:

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, ο τιτανοτεράστιος Weird Al, μας έδωσε ακόμη ένα δείγμα της… υπερτατοσύνης του. Βρέθηκε, που λέτε, στην τηλεοπτική εκπομπή του Conan (ουχί του βάρβαρου προφανώς) του O’Βrien για να παίξει ζωντανά ένα τραγούδι από τον τελευταίο του δίσκο. By the way, το δισκάκι λέγεται Mandatory fun και, μεταξύ άλλων, ο Weird Al τρολάρει τον Pharrell Williams (μετατρέποντας το Happy σε Tacky και έχοντας γυρίσει ένα επικό video σε one take με τη συμμετοχή των Aisha Tyler, Margaret Cho, Eric Stonestreet, Kristen Schaal και Jack Black), αλλά και τη Lorde, έχοντας κάνει το Royals σε Foil.

Το Foil είναι το κομμάτι το οποίο είπε live στην εκπομπή του Conan και αποτελεί ένα ακόμη χειροπιαστό παράδειγμα της ιδιοφυίας του Weird Al. Παρακολούθησε απλά το συνειρμό που κάνει στους στίχους για να καταλήξει στο δεύτερο ρεφραίν και θα με καταλάβεις.

Πάρε και το original:

Δες (και άκου), επίσης: