Τι συνέβη χθες στους Bauhaus

888

Αυτόπτης μάρτυρας: Αντιγόνη Φάκου

Η παγίδα του να δεις μία μπάντα με ιστορία 40 και βάλε χρόνων, είναι γνωστή και το ξέρεις και την ώρα που αγοράζεις το εισιτήριο. Θα είναι όπως τους θυμάμαι; Και αν δεν τους έχω δει, θα μου ανταποδώσουν το ότι δεν τους είδα όταν έπρεπε;

Οι Bauhaus δεν είναι AC/DC να μαζεύουν κοινό από 4 γεννιές. Δεν είναι καν οι Cure που συγκινούν ακόμα τα πιτσιρίκια. Στη Πλατεία Νερού χθες, πριν το live λέγαμε γελώντας ότι ήρθαμε επιτέλους σε συναυλία μαζί με την ηλικία μας.

Φταίνε οι Bauhaus για το χθεσινό φιάσκο; Σίγουρα όχι. Πιστεύω ειλικρινά ότι ο Peter Murphy δεν οφείλει (και δη στην ηλικία του) να παίξει χωρίς να ακούει, σε συνθήκες φεστιβάλ. Και ο Daniel Ash, σώζοντας την υστεροφημία του (τα λεφτά μας) και τη τέχνη του πάνω απ’ όλα, έμεινε να τελειώσει το τραγούδι παρά τις δυσκολίες.

Φταίνε οι διοργανωτές; Ειδικά για το Release θα πω τα καλύτερα. Υψηλού επιπέδου φεστιβάλ με μεγάλα ονόματα κάθε χρόνο. Υπάρχουν και κακές βραδιές. Φταίει ο ηχολήπτης; Ίσως, δεν θα το μάθω ποτε. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Ωστόσο, ήταν το πρώτο ανοιχτό live μετά τις καραντίνες και είδα φίλους, χόρεψα, τραγούδησα. Το είχα ανάγκη στην τελική. Θα μπορούσε φυσικά να ήταν πολύ καλύτερο.

Ωστόσο, αν θα θυμάμαι ένα φιάσκο, δεν θα είναι αυτό των Bauhaus στο Release, αλλά αυτό των Clutch που ήρθαν headliners στο ίδιο festival, να ξεπετάξουν ένα σόου 40 λεπτών και την επόμενη ανέβηκε στη σκηνή ο 70άρης Iggy Pop και έβαλε τα γυαλιά σε όλους.

Βέβαια, εγώ δεν είμαι και κριτήριο, διότι παρά τα όσα έγραψα, σκέφτομαι να ξαναπάω φέτος και Clutch και Iggy Pop. Και ακόμα έχω στο μυαλό μου τους ήχους του “Just like Honey” των Jesus and Mary Chain, οπότε κάτι σίγουρα διασώθηκε από την χθεσινή συναυλία.


Σημειώνεται πως κατά το πρώτο βράδυ του Release Athens 2022, στο πλαίσιο του οποίου εμφανίστηκαν οι Deus, Jesus And Mary Chain και Bauhaus, τα προβλήματα στον ήχο ήταν πολλά και εμφανή, όχι μόνο στους καλλιτέχνες αλλά και στο κοινό.

Ιδιαίτερα στους Bauhaus, οι διακοπές στο μικρόφωνο αλλά και στον ήχο ήταν συνεχείς και, παρά τις πολλές σχετικές επισημάνσεις στον ηχολήπτη, τα προβλήματα δεν διορθώθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό του Peter Murphy, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε τη συναυλία, αφού πέταξε το μικρόφωνο και εγκατέλειψε τη σκηνή. Φεύγοντας, μάλιστα, είπε στον ηχολήπτη “This is your fault” (“Εσύ φταις γι’ αυτό”). Το κομμάτι ολοκλήρωσε ο Daniel Ash.