Ταμείο υπέρ των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών ίδρυσε η Cyndi Lauper

577

Η Cyndi Lauper ξεκίνησε το Ταμείο «Girls Just Want To Have Fundamental Rights» με στόχο την οικονομική στήριξη των οργανώσεων που «προωθούν τα δικαιώματα και την υγεία των γυναικών».

Το fund βασίζεται σε δωρεές και παίζει με τον τίτλο του πολύ γνωστού τραγουδιού της Cyndi Lauper, «Girls Just Want To Have Fun». Στον πρώτο του χρόνο θα κατευθύνει τη χρηματοδότησή του κυρίως προς οργανώσεις που παρέχουν ασφαλή πρόσβαση σε κλινικές για την αναπαραγωγική υγεία και την άμβλωση σε γυναίκες ή άτομα που το χρειάζονται, ιδιαίτερα μετά από την ανατροπή της ομοσπονδιακής προστασίας της νομιμότητας της άμβλωσης στις ΗΠΑ και την απονομιμοποίησή της από μια σειρά από πολιτείες.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα τη μέρα, που θα αποσυρόταν σε αυτήν τη χώρα ένα θεμελιώδες δικαίωμα για τον μισό πληθυσμό», είπε σε δήλωσή της, και πρόσθεσε: «Πρέπει να αντιδράσουμε, και για τον λόγο αυτό ιδρύω το Girls Just Want To Have Fundamental Rights Fund στο Ίδρυμα Tides».

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι οργανώσεις που προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών και τα προγράμματα προσέγγισης κοινωνικών ομάδων, που διασφαλίζουν την πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις, αναπαραγωγική υγεία και προγεννητική φροντίδα να έχουν τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται για να επιτελούν το έργο τους, που σώζει ζωές. Πιστεύω στις ΗΠΑ και πιστεύω πως όχι μόνο θα επανακτήσουμε το δικαίωμα στην επιλογή, αλλά και πως μια μέρα θα εξασφαλίσουμε ακόμη και πλήρη ισότητα».

Ταυτόχρονα, η Lauper ξεκίνησε την πώληση σχετικού tshirt, τα έσοδα από το οποίο θα κατευθυνθούν στο Ταμείο. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.