Πέθανε ο Andy Fletcher, από τα ιδρυτικά μέλη των Depeche Mode

511

Πέθανε σε ηλικία μόλις 60 ετών ο Andy Fletcher, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Depeche Mode.

Την είδηση του θανάτου του Fletcher γνωστοποίησε το συγκρότημα με ανάρτησή του στα social media, στην οποία αναφέρεται πως «είμαστε συγκλονισμένοι και γεμάτη θλίψη με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειάς μας και συμπαίκτη του συγκροτήματος Andy ‘Fletch’ Fletcher».

Οι Depeche Mode προσθέτουν πως «ο Fletch είχε μια αληθινή χρυσή καρδιά και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόμασταν υποστήριξη, μια ζωντανή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα. Η καρδιά μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους κρατήσετε στη σκέψη σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

O Fletcher είχε γεννηθεί το 1961 στο Nottingham και αργότερα μετακόμισε στο Basildon όπου στα τέλη της δεκαετίας του ’70 σχημάτισε τους Composition Of Sound μαζί με τον Martin Gore και τον Vince Clarke. Όταν αργότερα στο συγκρότημα προστέθηκε και ο τραγουδιστής Dave Gahan, άλλαξαν το όνομα του συγκροτήματος σε Depeche Mode.

Με την αποχώρηση του Clarke, ο οποίος δημιούργησε τους Yazoo και στη συνέχεια τους Erasure, ο Gore έγινε ο επικεφαλής τραγουδοποιός και -με την προσθήκη του Alan Wilder- το συγκρότημα γνώρισε τεράστια διεθνή επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τραγούδια όπως τα Personal Jesus, Enjoy The Silence, Never let me down again και I feel you.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του θανάτου του Fletcher.