Πέθανε η τραγουδίστρια Julee Cruise

639

Έσβησε χθες σε ηλικία 65 ετών, η Julee Cruise, για χρόνια συνεργάτιδα του David Lynch και των B-52s.

Ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν το «Falling», το στοιχειωτικό ορχηστρικό θέμα της σειράς Twin Peaks, το οποίο τραγούδησε σε στίχους του ίδιου του David Lynch, φτάνοντάς το στο Νο 7 των charts της Αγγλίας και στο Νο 1 στην Αυστραλία. Πριν από αυτό, είχε συνεργαστεί ξανά με το Lynch στο Blue Velvet, το 1986, ενώ έπαιξε και στη θεατρική παραγωγή του Lynch, Industrial Symphony No1» πλάι στους Nicholas Cage και Laura Dern.

Το 1991 διασκεύασε και το «Summer Kisses, Winter Tears» του Elvis Presley για την ταινία Μέχρι το τέλος του κόσμου του Wim Wenders.

Το θάνατό της ανακοίνωσε ο σύζυγός της, συγγραφέας Edward Grinnan, με ένα απλό ποστ στο Facebook. «Σκέφτηκα πως θα θέλατε να γνωρίζετε πως αποχαιρέτισα τη σύζυγό μου, Julee Cruise, σήμερα. Άφησε αυτόν τον κόσμο με τους δικούς της όρους. Χωρίς να μετανιώνει για κάτι. Ειρήνευσε. Με την ποικιλία που είχε στη μουσική της καριέρα, συχνά έλεγε πως ο χρόνος που πέρασε ως Β, αντικαθιστώντας τη Cindy ενώ είχε οικογένεια ήταν οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της ως καλλιτέχνιδα. Θα τους ευγνωμονεί πάντα. Όταν στάθηκε για πρώτη φορά μπροστά στο μικρόφωνο με το Fred και την Kate, είπε πως ήταν σαν να γίνεται μέλος των Beatles. Θα τους αγαπάει πάντα και δεν θα ξεχάσει ποτέ τα ταξίδια τους στον κόσμο. Της έπαιξα το ‘Roam’ κατά τη μετάβασή της. Τώρα θα περιπλανιέται για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη, αγάπη μου, αγάπη σε όλους σας».  

Στην είδηση του θανάτου της, ο Lynch δημοσιοποίησε βίντεο, στο οποίο έκανε λόγο για «πολύ θλιβερή είδηση». «Μόλις έμαθα πως πέθανε η εξαιρετική Julee Cruise. Πρόκειται για μια πολύ θλιβερή είδηση. Ίσως είναι μια καλή στιγμή να εκτιμήσουμε όλη την καλή μουσική που έβγαλε και να τη θυμόμαστε σαν εξαιρετική μουσικό, εξαιρετική τραγουδίστρια, εξαιρετικό άνθρωπο», είπε συγκεκριμένα.

H Cruise ανακοίνωσε το 2018 ότι έπασχε από λύκο, κάτι που της προκάλεσε χρόνιους πόνους και επηρέασε την ικανότητά της να στέκεται και να περπατάει.