Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον

495

Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας η αγαπημένη τραγουδίστρια και ηθοποιός Ολίβια Νιούτον Τζον. Σε ηλικία 73 ετών, η Ολίβια Νιούτον Τζον άφησε την τελευταία της πνοή «ειρηνικά στο ράντσο της στη νότια Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της», ανέφερε ο σύζυγός της, σε σχετική ανάρτηση στο Ίνσταγκραμ.

«Η Ολίβια ήταν σύμβολο θριάμβου και ελπίδας για πάνω από 30 χρόνια, καθώς μοιράστηκε το ταξίδι της με τον καρκίνο του μαστού. Η θεραπευτική πνοή και η πρωτοποριακή εμπειρία της με τη βοτανική ιατρική συνεχίζεται με το Ταμείο Ολίβια Νιούτον Τζον, που αφιερώνεται στην έρευνα της βοτανικής ιατρικής και του καρκίνου».

Η τραγουδίστρια ξεπέρασε την αρχική διάγνωσή της με καρκίνο στο μαστό, το 1992 και βρισκόταν σε ύφεση μέχρι το 2013, όταν ο καρκίνος επέστρεψε, κάτι που επαναλήφθηκε το 2017.

Γνωστή κυρίως από τον ρόλο της στο Grease, ως Σάντι Όλσον δίπλα στον Τζον Τραβόλτα, η Ολίβια Νιούτον Τζον είχε και μια μεγάλη καριέρα ως τραγουδίστρια, ανεβαίνοντας, μάλιστα, και στη σκηνή της Eurovision το 1974, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση (νικητές εκείνη τη χρονιά ήταν οι ABBA με το «Waterloo».

Τη συμπρωταγωνίστριά του αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στο Ινσταγκραμ και ο Τζον Τραβόλτα, ο οποίος έγραψε:

«Πολυαγαπημένη μου Ολίβια, έκανες τις ζωές όλων μας τόσο καλύτερες. Ο αντίκτυπός σου ήταν απίστευτος. Σε αγαπάω τόσο πολύ».