Ο Jarvis Cocker στηρίζει το Leadmill – «Είναι περισσότερα από αυτό το κτίριο, είναι μαγεία»

502

Στη σκηνή του Leadmill ανέβηκε χθες ο φρόντμαν των Pulp, Jarvis Cocker, που ένωσε τη φωνή του με εκείνη του επί χρόνια φίλου και συνεργάτη του Richard Hawley υπέρ της στήριξης του αιτήματος του κλαμπ να παραμείνει ανοιχτό.

Κατά τη δεύτερη κατά σειρά sold out εμφάνιση του Hawley στο Leadmill, ο Jarvis επανέλαβε το αίτημά του, που είναι αίτημα πολλών μουσικών, να παραμείνει σε λειτουργία ο θρυλικός χώρος συναυλιών του Σέφιλντ, που από τον περασμένο Μάρτιο έχει λάβει ειδοποίηση έξωσης από τους νέους ιδιοκτήτες.

Στον συγκεκριμένο χώρο έχουν παίξει σχεδόν όλα τα ονόματα που γεννήθηκαν, δημιουργήθηκαν ή έκαναν κάποιο πέρασμα από το Σέφιλντ. Εκεί έπαιξαν για πρώτη φορά και οι Pulp πριν από 42 χρόνια, τον Αύγουστο του 1980.

O R. Hawley και ο J. Cocker στη σκηνή του Leadmill, 09/08/2022 Φωτο: Tom Sunderland

«Το ζήτημα αφορά περισσότερα από αυτό το κτίριο και αυτή τη σκηνή, είναι κάτι που έχει μεγαλώσει μέσα στα χρόνια και είναι μια αίσθηση. Είναι μια μορφή μαγείας», είπε ο Cocker, που μιλώντας για τους ιδιοκτήτες του χώρου, πρόσθεσε πως «μπορεί να τους ανήκουν τα τούβλα και ο σοβάς, αλλά δεν τους ανήκει το πνεύμα του Leadmill», ζητώντας τους να σεβαστούν «κάτι όμορφο».

Πλακέτα στο Leadmill για την πρώτη εμφάνιση των Pulp, στις 16 Αυγούστου 1980

Οι δυο τους στη συνέχεια έπαιξαν μια διασκευή του «White Light/White Heat» των Velvet Underground καθώς και το ακυκλοφόρητο κομμάτι του Hawley «A Sunset» (τίτλος που παραπέμπει στο αρχικό λογότυπο του Leadmill.

Για την ιστορία, τον περασμένο Μάρτιο το Leadmill γνωστοποίησε πως οι ιδιοκτήτες του χώρου επιχειρούν να τους κάνουν έξωση, υποχρεώνοντάς τους σε κλείσιμο, κάτι που προκάλεσε ένα μαζικό κίνημα στήριξης αλλά και αντίδρασης τόσο από τους μουσικούς, όσο και από τους φίλους της μουσικής.

Όταν μάλιστα οι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως θα απομάκρυναν τους διαχειριστές του χώρου αλλά θα κρατούσαν την επιχείρηση ως χώρο συναυλιών, οι διαχειριστές ανταπάντησαν πως η απομάκρυνση της τωρινής διοίκησης, που διαχειρίζεται το Leadmill από το 1980 συνεχίζει να αποτελεί έξωση του Leadmill, σημειώνοντας πως «εξολοθρεύονται».

«Στόχος τους είναι να κερδίσουν από τη φήμη, την πελατεία και το όνομα που χτίσαμε εμείς εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Πρόκειται για έναν φτηνό, ελεεινό, ύπουλο και υπόγειο τρόπο να λειτουργεί κανείς», είπαν μιλώντας στο NME.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Leadmill εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ