Οι Witch Fever έρχονται για να ισοπεδώσουν τα πάντα

521

Σκοτάδι: Τσεκ!

Κιθάρες: Τσεκ!

Θόρυβος: Τσεκ!

Μελωδία: Τσεκ!

Άποψη: Τσεκ!

Attitude: Τσεκ και παρατσέκ!

Αν ψάχνεις κάτι φρέσκο, ενδιαφέρον, διαφορετικό και γαμάτο συνάμα για να ακούσεις, τότε σου έχω δύο λέξεις: Witch Fever.

Πρόκειται για ένα κουαρτέτο από το Μάντσεστερ το οποίο έρχεται με φόρα και με οργή για να ισοπεδώσει τα πάντα! Περιγράφοντας τη μουσική τους, η Amy, η Alex, η Alisha και η Annabelle, γράφουν στο about του site του συγκροτήματος ότι πρόκειται για «μια ισχυρή ηχητική επίθεση που θυμίζει το προαισθανόμενο σκοτάδι των Black Sabbath, το μονόχρωμο post-punk των Savages και τη βρώμικη δύσπνοια των Nirvana της εποχής του Bleach» και όλο αυτό είναι απρόσμενα ακριβές και καθηλωτικό.

Το νέο τους single λέγεται «I Saw You Dancing» (η κιθάρα στο ρεφραίν του οποίου θυμίζει μια post punk εκδοχή του «Get Ur Freak On» της Missy Elliott) και οι στίχοι του έχουν να κάνουν με τις εμπειρίες της τραγουδίστριας, Amy Walpole’s, με την εκκλησία, ένα θέμα το οποίο εξερευνά εκτενώς και σε άλλα κομμάτια.

Σε συνέντευξή της στο Kerrang, είχε δηλώσει ότι «πήγαινα σε μια χαρισματική χριστιανική εκκλησία μέχρι τα 16 μου και ήταν ένα πολύ τοξικό μέρος. Συνέβησαν πολλά πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν. Ήταν βασικά μια αίρεση με το πρόσχημα μιας σύγχρονης εκκλησίας. Είχα κάποιες δύσκολες εμπειρίες. Πάντα χρησιμοποιούσα την τέχνη και τη μουσική ως τρόπο να το αμφισβητήσω». Είχε πει ακόμη πως «τα πράγματα που συνέβησαν εκεί ήταν τραυματικά, αλλά τώρα ως ενήλικας είναι διασκεδαστικό να παίζεις μαζί του και να το αμφισβητείς. Είναι καθαρτικό».

Στο μουσικό βίντεο για το In Birth, η Amy εμφανίζεται ως μαινόμενος πάστορας που ουρλιάζει από ένα άμβωνα της εκκλησίας«Get out of my cunt, I’ll fucking eat you alive».

Στην ίδια συνέντευξη εξήγησε ότι τρέφει κάθε σεβασμό για τους ανθρώπους που έχουν πίστη, αν και η ίδια δεν πιστεύει. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι στην εκκλησία, οι άνδρες συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν αυτή τη ‘δύναμη του Θεού’ και την ιδέα ότι ήταν ‘προφήτης του Θεού’ για να ελέγχουν τους ανθρώπους και να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους. Το έκαναν για να παραμείνουν ισχυροί, υποθέτω», ανέφερε.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο Congregation, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου.