Νόελ εναντίον όλων

568

Αυτή την εβδομάδα ο Noel Gallagher έβαλε πλώρη να την πει σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης μουσικής βιομηχανίας, και το έκανε, με στυλ και αυτοπεποίθηση.

Αρχικά, κατάφερε ένα δεξί κροσέ στο Harry Styles, βάζοντάς τον στο στόχαστρο λόγω του παρελθόντος του σε τηλεοπτική μουσική παραγωγή (ο Harry Styles έχει «περάσει» από το X Factor). «Το X Factor είναι τηλεοπτική μουσική, δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη μουσική και οτιδήποτε έχει βγει από αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική». Και ξεχωρίζοντας από το σωρό τον Styles, είπε ότι είναι πιθανότερο να τον πετύχει κανείς «περιτριγυρισμένο από κορίτσια» παρά γράφοντας το υλικό του. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι κάπου με μια ακουστική κιθάρα προσπαθώντας να γράψει κάποιο μεσαίο όγδοο για κάτι», έκρινε ο Noel.

Χθες το βράδυ έριξε ένα αριστερό ντιρέκτ σε έναν παλαιότερο στόχο, το Robbie Williams, με τον οποίο η κόντρα καλά κρατεί από τα 90s. Ξεκίνησε μιλώντας για το «Angels» και – surprisingly – λέγοντας κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί καλό: «Το άκουσα και σκέφτηκα ‘μακάρι να το είχα γράψει εγώ’», και ενώ θα μπορούσε να έχει σταματήσει εδώ και να είναι όλα καλά, αποφάσισε να συνεχίσει: «Το ‘Angels’ είναι γραμμένο με τη συνταγή των Oasis. Προσθέστε μια γαμημένη κιθάρα επάνω του, και να το».

Οι Gallagher και ο Williams είχαν μια πολύχρονη και πολύκροτη κόντρα από την εποχή που εμφανίστηκε ο δεύτερος, στο πλαίσιο της οποίας είχαν ανταλλαχθεί πολύ σκληρές κουβέντες: ο Liam είχε πει πως ο Robbie θα πρέπει να κρεμαστεί, ο Noel τον είχε αποκαλέσει «εκείνος ο χοντρός χορευτής από τους Take That», ενώ ο Williams είχε προκαλέσει το Liam σε αγώνα μποξ. Η κόντρα δεν έληξε ποτέ, με τον Williams μόλις το ’19 να λήγει μια συναυλία του στο Λας Βέγκας λέγοντας: «Αν περάσατε καλά, ήμουν ο Robbie Williams. Αν κάτι δεν σας άρεσε, ήμουν ο Liam Gallagher. Μάλιστα, αν θέλετε να ξεκινήσετε hashtag, γράψτε ‘Ο Liam Gallagher ήταν σκατά σήμερα’»

To Kehlani υπερασπίζεται το Harry Styles

Τα σχόλια του Noel για τον Styles ενόχλησαν κι άλλους καλλιτέχνες, που έχουν περάσει από τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές, όπως το Kehlani, που στα 16 του πέρασε από το American Idol. «Αυτό το άτομο, όποιο κι αν είναι, μπορεί να φιλήσει τον κώλο μου. Είναι σαν να είπε εμένα ‘μη αυθεντικό’ και είμαι όσο αυθεντικός μπορεί να είναι κανείς», είπε. «Ο Styles έβαλε τον κώλο του κάτω και δούλεψε για να κάνει τον κόσμο να τον ερωτευθεί στην τηλεόραση και ήταν σε μια ομάδα με αγόρια και πάλι έπρεπε να ξεχωρίσει από μια ολόκληρη ομάδα ατόμων. Δεν γίνεται πιο αυθεντικός από αυτό», είπε και πρόσθεσε: «Παρακολουθώ τον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώθηκε και βρήκε τα τραγούδια του και τη φωνή του, την προσωπικότητά του, τη ρευστότητά του και την εικόνα του – νομίζω πως είναι γενναίος και επικός».