Νέο video game από τους Coheed and Cambria

Παρουσίασαν το «VAXIS II: A Window Of The Waking Mind video game», περίπου ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του ομότιτλου δίσκου τους

590

Το ήδη μεγάλο «σύμπαν» των Coheed and Cambria, μόλις έγινε μεγαλύτερο. Όσοι ξέρουν την prog rock / metal μπάντα από τη Νέα Υόρκη, γνωρίζουν ότι όλοι οι δίσκοι τους (πλην ενός) αφηγούνται την ιστορία των Amory wars, μια science fiction ιστορία την οποία δημιούργησε ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, Claudio Sanchez, και η οποία έχει κυκλοφορήσει επίσης τόσο ως σειρά από βιβλία κόμικς, όσο και σε μυθιστόρημα, ενώ υποτίθεται ότι κάποια στιγμή θα γίνει και τηλεοπτική σειρά ή ταινία (η σχετική συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής του Mark Wahlberg είχε γίνει από το 2012, , αλλά μέχρι στιγμής το concept ουδέποτε υλοποιήθηκε).

Παράλληλα, από το 2013 υπάρχει το video game « The Fall of The Keywork!», ενώ το 2019 ανακοινώθηκε και το Part 2, με τίτλο «The Unheavenly Creatures – Escape from the Dark Sentencer», το οποίο σχετίζεται με τον δίσκο που κυκλοφόρησαν το 2018, με τίτλο «Vaxis – Act I: The Unheavenly Creatures».

Τώρα, περίπου 1 μήνα πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου του συγκροτήματος (Vaxis – Act II: A Window of the Waking Mind, που θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαΐου), οι Coheed ανακοίνωσαν ακόμη ένα arcade video game: «VAXIS II: A Window Of The Waking Mind video game» (δες εδώ). Σύμφωνα με το intro του παιχνιδιού, οι δύο ήρωες της ιστορίας, ο Nostrand και η Nia, έκλεψαν κάποια φάρμακα τα οποία είναι η μόνη ελπίδα που έχει το παιδί τους, Vaxis, για να επιζήσει. Στόχος του παιχνιδιού είναι να καταφέρεις να δραπετεύσεις μέσα από το κτίριο της φαρμακευτικής εταιρείας αι να βγάλεις έξω τα φάρμακα, αποφεύγοντας στρατιώτες και άλλα εμπόδια!

Το όλο σκηνικό λειτουργεί σε συνδυασμό με το Spotify, με μουσική (guess what) από τους Coheed. Διαλέγεις ποιο avatar θέλεις (τον Nostrand Crane ή τη Nia Worn) και ξεκινάς το… τρέξιμο! Όσο πιο γρήγορα καταφέρεις να βγεις από το κτίριο, τόσο μεγαλύτερο το σκορ που θα πετύχεις. Και, φυσικά, οι ίδιοι οι Coheed έχουν ήδη ξεκινήσει να μοιράζουν τα high scores που έχουν γίνει.

Και τώρα με συγχωρείτε. Έχω μια αποστολή να φέρω εις πέρας! O Vaxis με χρειάζεται!