Νέο κομμάτι των Yeah Yeah Yeahs

451

Το νέο τους κομμάτι, με τίτλο «Burning» κυκλοφόρησαν οι Yeah Yeah Yeahs. Το τραγούδι, σε παραγωγή Andrew Wyatt είναι εμπνευσμένο, σύμφωνα με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Karen O, από μια πραγματική πύρινη κόλαση:

«Όταν ήμουν 19 χρονών και ζούσαν στο east village, ένα βράδυ ένας συγκάτοικος με πήρε από το διαμέρισμα για ένα εκτός προγράμματος ποτό στη γειτονιά, και άφησα ένα κεράκι να καίει σε ένα πλαστικό έπιπλο, το οποίο εν τη απουσία μου έβαλε φωτιά στο δωμάτιο», είπε και πρόσθεσε: «Μέσα σε μιάμιση ώρα και μετά από μόλις ένα ποτό λίγο πιο πέρα από το σπίτι μου, είχε έρθει η πυροσβεστική και είχε σβήσει τη φωτιά, επέστρεψα για να βρω πως μια φυσική καταστροφή είχε λάβει χώρα και τα περισσότερα πράγματά μου είχαν χαθεί στις φλόγες».

Σύμφωνα με την τραγουδίστρια, παρότι όλα τα ηλεκτρονικά της αντικείμενα, όπως λάπτοπ, κάμερες κλπ, καταστράφηκαν, ήταν περίεργο το ότι «τα αντικείμενα με τη μεγαλύτερη συναισθηματική αξία παρέμειναν ανέγγιχτα, όπως μπλοκ ζωγραφικής, το αγαπημένο μου μπλουζάκι με τις καρδιές στο στήθος, και οι φωτογραφίες μου».

«Είχα φωτογραφίες των γονιών μου στα νιάτα τους, τις οποίες η φωτιά έκαψε μέχρι γύρω από τους δυο τους, σαν να υπήρχε μια άυλη δύναμη που τις προστάτευε, πολλές φωτογραφίες σώθηκαν έτσι, μυστηριωδώς αφέθηκαν τα αγαπημένα μου αντικείμενα ανέγγιχτα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν ο κόσμος καεί ελπίζω πως ό,τι πιο αγαπημένο θα μείνει προστατευμένο και ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε ό,τι αγαπάμε περισσότερο στη ζωή. Το ‘Burning’ είναι ένα τραγούδι γι’ αυτό το συναίσθημα, τα σινιάλα καπνού της ψυχής».

Οι Yeah Yeah Yeahs θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους νέο άλμπουμ εδώ και εννιά χρόνια. Με τίτλο Cool It Down, το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μπορείτε να ακούσετε το «Βurning», που έχει «πατήσει» πάνω στο «Beggin’» των Four Seasons, εδώ: