Νέο δίσκο ανακοίνωσαν οι Afghan Whigs

Το Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει το How Do You Burn? - Ανέβασαν και νέο video clip

620

Καινούριο δίσκο θα κυκλοφορήσουν οι Afghan Whigs, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το site του συγκροτήματος. Ο Greg Dulli και η παρέα του, με νέο κιθαρίστα στη σύνθεσή τους τον Christopher Thorn ο οποίος πήρε τη θέση του Dave Rosser που δυστυχώς πέθανε το 2017, θα κυκλοφορήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου το How Do You Burn?, το οποίο είναι συνολικά το 9ο άλμπουμ της καριέρας τους και το τρίτο μετά την επανασύνδεση της μπάντας το 2012 (μετά το Do to the Beast του 2014 και το In Spades του 2017).

Το track list του νέου τους δίσκου έχει ως εξής:

I’ll Make You See God

The Getaway

Catch A Colt

Jyja

Please, Baby, Please

A Line Of Shots

Domino and Jimmy

Take Me There

Concealer

In Flames

Σημειώνεται ότι στο δίσκο θα υπάρχουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές, με κυριότερη αυτή του Mark Lanegan, ο οποίος κάνει τα backup φωνητικά σε δύο τραγούδια του δίσκου, ενώ σύμφωνα με τον Dulli είναι και αυτός ο οποίος «ονόμασε» το δίσκο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Lanegan ήταν πολύ καλός φίλος του Dulli και, μάλιστα, είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, και στους Twilight Singers του Dulli, αλλά και στο συγκρότημα που είχαν δημιουργήσει μαζί, τους The Gutter Twins.

Εκτός του Lanegan, στο δίσκο τραγουδά και η Susan Marshall (η οποία είχε τραγουδήσει ξανά με τους Afghan Whigs σε έναν από τους πιο σημαντικούς τους δίσκους, το 1965), ο Van Hunt, καθώς και η Marcy Mays.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του νέου δίσκου (τον οποίο μπορείτε να προπαραγγείλετε από εδώ), οι Afghan Whigs ανέβασαν και το video clip του «The Getaway», το οποίο είναι το δεύτερο τραγούδι του δίσκου που δίνεται στη δημοσιότητα, μετά το «I’ll Make You See God», το οποίο είχε αναρτηθεί πριν από 2 μήνες.

Και περιοδεία

Παράλληλα, οι Afghan Whigs πρόσθεσαν μερικές ημερομηνίες ακόμη στην περιοδεία την οποία είχαν ήδη ανακοινώσει για Ευρώπη και Αμερική. Πάντως, αν και ο Dulli έχει καταγωγή από τα μέρη μας (η οικογένειά του έχει ρίζες στη Μεσσηνία), στις συναυλίες που έχουν ανακοινωθεί δεν περιλαμβάνεται κάποια ημερομηνία στην Ελλάδα… Όσο ζούμε ελπίζουμε, όμως…