Νέο άλμπουμ από την Björk το φθινόπωρο

Το νέο άλμπουμ θα ονομάζεται Fossora – Είναι το 10o της Ισλανδής τραγουδίστριας

539

Η θλίψη της για τον θάνατο της μητέρας της, Hildur Rúna Hauksdóttir, αποτέλεσε εν μέρει την έμπνευση για το νέο άλμπουμ της Björk, με τίτλο Fossora.

Σύμφωνα με την τραγουδίστρια, το δέκατό της άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο, με τα τραγούδια να έχουν γραφτεί με αφορμή την επιστροφή της στην Ισλανδία κατά τη διάρκεια των λόκνταουν λόγω του κορωνοϊού.

«Δεν νομίζω ότι έχω επιστρέψει για τόσο καιρό στο σπίτι μου από τα 16 μου», είπε η Björk μιλώντας στον Guardian και πρόσθεσε: «Νιώθω ενοχή που το παραδέχομαι, αλλά έτρωγα πουτίγκα με σοκολάτα κάθε μέρα. Ένιωσα πολύ γειωμένη και πραγματικά το λάτρεψα».

Στο άλμπουμ θα περιλαμβάνεται μια συνεργασία με τον Serpentwithfeet ενώ θα ακουστούν στα φωνητικά και τα παιδιά της Björk, Sindri και Doa.

Περιγράφοντας το άλμπουμ, η Björk το χαρακτήρισε ως «άλμπουμ μανιτάρι», λέγοντας πως «είναι σαν να σκάβω μια τρύπα στο χώμα. Αυτή τη φορά ζω με τους τυφλοπόντικες». «Ας δούμε πώς είναι να μπαίνετε μέσα σε αυτήν τη φαντασίωση, και, ας πούμε, να τρώτε και να κλάααααααανετε και να κάνετε φυσιολογικά πράγματα, όπως να βρίσκεστε με τους φίλους σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το προηγούμενο άλμπουμ της, Utopia, κυκλοφόρησε το 2017.