Με Fun Lovin’ Criminals και DJ KRUSH οι πρώτες ανακοινώσεις του Street Mode Festival

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα 12 ονόματα που θα εμφανιστούν στην επιστροφή του φεστιβάλ μετά την πανδημία

576

Το Street Mode είναι και πάλι εδώ! Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω ενός… μικρού πράγματος που ονομάζεται πανδημία, το αγαπημένο μουσικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης επιστρέφει φέτος στις επάλξεις το Σεπτέμβριο (όπως είχε ήδη ανακοινωθεί) και πλέον ανακοινώθηκε και η πρώτη «φουρνιά» καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν! Είχε προηγηθεί, φυσικά, το warm up που ονομάστηκε Street Mode Live Sessions, μια σειρά από συναυλίες που έγιναν στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου και στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία.

Κοινός παρονομαστής όλων; Το νούμερο 12. Δωδέκατο Street Mode, 12 τα ονόματα που ανακοινώθηκαν για το Street Mode, 12 και οι συναυλίες των Live Sessions.

Από τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες, Παρασκευή, δεν έλειψαν οι (ευχάριστες) εκπλήξεις, που ακούνε στα ονόματα Fun Lovin’ Criminals και DJ KRUSH. Ειδικά οι Fun Lovin’ Criminals (έστω και χωρίς τον μέχρι πρότινος frontman του συγκροτήματος, Huey Morgan, ο οποίος αποχώρησε στα τέλη του 2021) παραμένουν μια από τις πιο cool μπάντες που υπάρχουν. Τελευταία φορά που βρέθηκαν στα μέρη μας ήταν το (μακρινό πχια) 2011 και είναι σίγουρα ένα live που δεν χάνεται.

Από εκεί και πέρα, οι ανακοινώσεις περιελάμβαναν τους Σουηδούς πάνκηδες Perkele, ορισμένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της εγχώριας rock σκηνής (Γιάννης Αγγελάκας, 1000mods, Planet of Zeus, Villagers of Ioannina City), τους (πάντα fun to watch) Locomondo, καθώς και μια σειρά από εκπροσώπους της εγχώριας hip hop σκηνής (Βήτα Πεις, Bloody Hawk, Buzz, Anser).

Αναλυτικά, τα 12 πρώτα ονόματα για το φετινό Street Mode, όπως ανακοινώθηκαν από το ίδιο το festval:

• Fun Lovin’ Criminals

H πιο groovy μπάντα του πλανήτη, για πρώτη φορά στο Street Mode Festival!

Οι Fun Lovin’ Criminals αναμειγνύουν hip-hop, rock ‘n’ roll, blues-jazz με latin στοιχεία και κινηματογραφικά θέματα, με μοναδικό σκοπό να στήσουν το απόλυτο party. Και μόνο το πολυπλατινένιο “Come Find Yourself” να κουβαλούσαν στις αποσκευές τους, θα ήταν αρκετό. Τα «ξαδέρφια από την Νέα Υόρκη» μας φέρουν μαζί τους πολλά ακόμα δώρα για ένα live που θα το συζητάμε για χρόνια.

• DJ KRUSH

Πρωτοπόρος του ιαπωνικού hip-hop και τεράστια επιρροή για πολλούς turntablists και beatmakers, o Ιάπωνας Hideaki Ishi, ή αλλιώς DJ KRUSH έρχεται στο φετινό Street Mode Festival. Με πάμπολλες εμφανίσεις σε όλο τον πλανήτη και μια τεράστια δισκογραφία, ο πολυβραβευμένος DJ & παραγωγός αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση με τον ρυθμό και την μοναδική του, εμπνευσμένη από την Άπω Ανατολή, ατμόσφαιρα!

• Γιάννης Αγγελάκας & 100°C

O Γιάννης Αγγελάκας, μία από τις σημαντικότερες, μουσικές φυσιογνωμίες, παίρνει την μπάντα του, τους 100°C, και έρχονται στο Street Mode Festival για μία εμφάνιση σε… θερμοκρασία βρασμού! Κουβαλώντας τον ολοκαίνουργιο δίσκο «Έχω Κέφια» στις αποσκευές τους, και με τραγούδια από την τεράστια πορεία του Γιάννη, από τις Τρύπες έως σήμερα, αναμένεται να μας παρασύρουν για ακόμη μία φορά σε ένα μοναδικό, ξεσηκωτικό, μουσικό ταξίδι!

• 1000mods

Οι 1000mods, παιδιά της θρυλικής underground heavy rock σκηνής των 00s, πλέον θεωρούνται από πολλούς ως το πιο επιτυχημένο ελληνικό rock συγκρότημα των τελευταίων χρόνων και όχι άδικα. Με μια ολοένα αυξανόμενη βάση θαυμαστών ανά τον κόσμο, λόγω του αδυσώπητου προγράμματος περιοδειών τους, οπλισμένοι με αφοσίωση και αδιάκοπη δέσμευση, το κουαρτέτο από το Χιλιομόδι κατατάσσεται στις πιο ηχηρές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής rock σκηνής.

• Planet of Zeus

“Always loyal to the pack”, οι Planet of Zeus γράφουν χιλιόμετρα στο χώρο της heavy rock σκηνής από το 2000. Έχοντας παίξει σχεδόν παντού, από μικρούς συναυλιακούς χώρους μέχρι μεγάλα στάδια, και από μικρά χωριά της Ελλάδας μέχρι τις μεγαλύτερες πόλεις και φεστιβάλ του κόσμου, συγκαταλέγονται μέσα στις καλύτερες ελληνικές μπάντες που μπορείς να δεις live, ever, είτε τους γνωρίζεις, είτε όχι. Το μοναδικό τους ηχόχρωμα σε ταξιδεύει μουσικά από τους Lynyrd Skynyrd στους Mastodon, από τους Allman Brothers Band στους Queens of the Stone Age και από τους AC/DC στους Clutch. Το πρόσταγμα είναι άλλωστε γνωστό: «Σεξ και βία στον πλανήτη Δία!».

• Villagers of Ioannina City

Οι Ηπειρώτες heavy rockers φορτώνουν γκάιντες, φλάουτα και ηλεκτρικές κιθάρες και υπόσχονται να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους από το Street Mode Festival, ή όπως θα έλεγαν πολλοί, έρχονται να τα «πάρουν σβάρα»! Οι Villagers of Ioannina City μπήκαν από τα πρώτα τους βήματα στην εμπροσθοφυλακή της κοχλάζουσας, ελληνικής σκηνής. Οι στίχοι κι οι μελωδίες τους ξέφυγαν από τα μουσικά όρια κι έγιναν σύνθημα κι ανάμνηση για χιλιάδες οπαδούς που τους ακολουθούν φανατικά σε κάθε τους μουσικό εγχείρημα.

• Perkele

Οι Perkele δημιουργήθηκαν πριν τρεις δεκαετίες στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και έκτοτε έχουν αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής punk rock σκηνής. Ξεκίνησαν με σουηδικό στίχο, αλλά σύντομα τόσο τα αγγλικά όσο και η street punk / Oi! κουλτούρα τους κέρδισαν, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η τελική μορφή μιας μπάντας που «βάζει φωτιά» σε όποια σκηνή βρεθεί μπροστά της! Με μια “Heart Full Of Pride” αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ίδιο και στο φετινό Street Mode Festival!

• Locomondo

Οι Locomondo είναι αναμφίβολα μία από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες μπάντες στην Ελλάδα. Το όνομά τους σημαίνει «τρελός κόσμος» και το live τους είναι μία μεγάλη γιορτή! Όταν ανεβαίνουν στην σκηνή μετατρέπουν τον κόσμο σε μία τεράστια παρέα που την ενώνει ο χορός και η χαρά, το τραγούδι και τα χαμόγελα! Να ‘στε εκεί ό,τι κι αν συμβεί!

• Βήτα Πεις

Ένα, δύο, τρία, η ομάδα είναι μία… και ανεβαίνει με φόρα στην Θεσσαλονίκη! Μετά το ιστορικό, επετειακό, 100ο live και τα «20 χρόνια Βήτα Πεις» στην Αθήνα, με πάνω από 10.000 θεατές, το θρυλικό rap συγκρότημα επιστρέφει στο Street Mode Festival για να ενώσει την φωνή του με όλους τους «οπαδούς» του Βορρά. Θεσσαλονίκη είσαι έτοιμη;

Bloody Hawk

Ο 26χρονος, Ξανθιώτης rapper επιστρέφει στο Street Mode Festival και μας υπόσχεται άλλη μία -όπως πάντα- εκρηκτική, ζωντανή εμφάνιση! Πότε εσωστρεφής και συναισθηματικός, και πότε εξωστρεφής και ρεαλιστικός, μα πάντα λυρικός και ακατέργαστος, ο Bloody Hawk αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της hip-hop σκηνής. Το 2013 ξεκίνησε να ανεβάζει κομμάτια στο YouTube με το όνομα «Φθείρομαι», και το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ «Κομπλεξικό» με το πλέον όνομά του, Bloody Hawk. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

• Buzz

Ο Buzz, γέννημα θρέμμα του Περιστερίου, aka Steri Peri, έγινε γνωστός ως το έτερο ήμισυ του σχήματος Zoro&Buzz, με τον οποίο γράφανε μαζί από το 2015. Η κορυφαία κυκλοφορία του διδύμου έρχεται το 2019 με το album «Η δύναμη Που Δεν Υπολογίζανε». Ο κορονοϊός δεν έκοψε την φόρα, την επιμονή και την ανάγκη του για έκφραση, με αποτέλεσμα το 2021 να κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο album «Λεωφόρος Καβάλας». Συνεχίζοντας μέχρι τώρα με πολλά clips και feats, o ακατάπαυστος Buzz βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, και επιστρέφει στο Street Mode festival!

• Anser

Από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή του ελληνικού Ηip-Hop ως  μέλος των Flowjob στα 00s, ο Anser έχει κατακτήσει «τίμια» όλα αυτά τα χρόνια τον απόλυτο σεβασμό από το κοινό αλλά και από τους υπόλοιπους MCs. Ο Γιάννης, aka Anser, aka ο άνθρωπος που ραπάρει πιο γρήγορα από την σκιά του, επιστρέφει στο Street Mode Festival και μας υπόσχεται ακόμα μία συγκλονιστική εμφάνιση!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.