«Κανείς δεν σε έκανε να χαμογελάς όπως έκανε εκείνος» – Ο Dave Grohl αποχαιρέτησε τον Taylor Hawkins στο Wembley

517

Με μια φορτισμένη και σύντομη ομιλία, ο φρόντμαν των Foo Fighters, Dave Grohl, άνοιξε χθες τη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσαν τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος στο Wembley του Λονδίνου για να τιμήσουν τον ντράμερ τους, Taylor Hawkins, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια περιοδείας στη Λατινική Αμερική.

O Taylor Hawkins στη Χιλή, τον Μάρτιο του 2022, λίγες ημέρες πριν πεθάνει

Στη συναυλία έδωσαν το παρόν μεγάλα αστέρια, όπως οι Paul McCartney, Liam Gallagher, Mark Ronson, Josh Homme, Supergrass, Brian May, Roger Taylor, Chrissie Hynde, Travis Barker, Brian Johnson, Kesha, Lars Ulrich, Them Crooked Vultures, Chad Smith κα.

O Grohl, συνοδευόμενος από τους υπόλοιπους Foo Fighters, που τον περιστοίχιζαν αγκαλιασμένοι, ξεκίνησε το σόου στις 4.30 μ.μ. (ώρα Αγγλίας, 6.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας), λέγοντας: «Κυρίες και κύριοι, σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τη ζωή, τη μουσική και την αγάπη προς τον αγαπημένο φίλο μας, τον μουσικό σύντροφο, τον αδερφό μας, Taylor Hawkins».

Όσο το κοινό φώναζε ρυθμικά το μικρό όνομα του ντράμερ, ο Grohl συνέχισε: «Όσοι τον γνωρίζατε προσωπικά, ξέρετε ότι κανείς άλλος δεν σε έκανε να χαμογελάς, ή να γελάς, ή να χορεύεις ή να τραγουδάς όπως μπορούσε εκείνος. Και για όσους τον θαυμάζατε από μακριά, είμαι σίγουρος ότι νιώθατε το ίδιο, έτσι σήμερα μαζευτήκαμε με την οικογένειά του, τους κοντινούς του φίλους, τους μουσικούς του ήρωες και τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσής του για να σας μεταφέρουμε μια γαμημένα γιγάντια νύχτα για ένα γαμημένα γιγάντιο άτομο. Οπότε, τραγουδήστε και χορέψτε και γελάστε και κλάψτε και ουρλιάξτε, γαμώτο, και κάντε πολύ γαμημένο θόρυβο για να μας ακούσει αυτή τη στιγμή».

Ο Hawkins ήταν ντράμερ των Foo Fighters από το 1997. Πέθανε τον Μάρτιο του 2022, στα 50 του χρόνια, όσο το συγκρότημα βρισκόταν σε περιοδεία στην Κολομβία.

Δακρυσμένο αντίο

Ίσως η πιο φορτισμένη στιγμή της βραδιάς ήρθε όταν οι Foo Fighters ανέβηκαν στη σκηνή για να παίξουν το πρώτο τους κομμάτι μπροστά σε κοινό μετά από τον θάνατο του Hawkins. O Grohl στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνο, πήρε μια βαθιά ανάσα και, αρχικά με τη συνοδεία μόνο των πλήκτρων του Rami Jaffe, τραγούδησε την αρχή του «Times Like These». Φάνηκε, όμως, πως ο στίχος «Do I stay or runaway and leave it all behind» χτύπησε κάποια χορδή, καθώς εκεί ο Grohl έσπασε και παραδόθηκε στη θλίψη. Χρειάστηκε μια στιγμή για να μαζέψει τα κομμάτια του και να συνεχίσει· αρχικά με σπασμένη φωνή και σκυμένο το κομμάτι, κάτω από το φωτισμένο γεράκι που ίπτατο πάνω από το κοινό. Όταν, όμως, το κομμάτι ξέσπασε, έσπασε ο θρήνος, η μπάντα ενώθηκε σε έναν ροκ αποχαιρετισμό σε έναν καλό φίλο. Τη θέση του Hawkins στα ντραμς πήρε για δύο κομμάτια ο Josh Freese.