Είναι να απορείς κανείς καμιά φορά με το timing που υπάρχει σε κάποια πράγματα και το πόσο αθώο (ή τυχαίο) είναι ή όχι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, Κυριακή 24 Ιουλίου του σωτήριου έτους 2016, στην εφημερίδα «Αυγή».

Αντικείμενο της δημοσκόπησης; Τι θα ψηφίζαμε στην Ελλάδα εάν αύριο γινόταν δημοψήφισμα για… Grexit. Αλήθεια. Ποιο ακριβώς είναι το νόημα του να γίνει αυτή η δημοσκόπηση αυτή τη στιγμή; Θέλουν να μας πουν κάτι; Ας μου το εξηγήσει κάποιος…

Παρεμπιπτόντως, και έτσι για να μην έχετε καμία απορία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Public Issue, η πλειοψηφία (56%) είπε ότι θα ψήφιζε κατά του Grexit, ενώ το 39% θα ψήφιζε υπέρ του Grexit.

Επίσης, το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει θετική γνώμη για την ΕΕ, ενώ για το ευρώ θετική γνώμη έχει το 55%. Πάντως, το 72% των ερωτηθέντων εξέφρασε επιθυμία να επιστρέψουν κάποιες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις, ενώ μόλις το 12% προτιμά το αντίθετο.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το εκλογικό σύστημα, το 50% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που να εξασφαλίζει τη δίκαιη εκπροσώπηση των μικρότερων κομμάτων, ενώ το 40% θεωρεί σημαντικότερο να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις.