Η επιστροφή των Dead Cross – Στις 28 Οκτωβρίου ο νέος τους δίσκος

Κάνουν λόγο για ένα οργισμένο και πολιτικό hardcore άλμπουμ

457

Την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου ανακοίνωσαν οι Dead Cross των Mike Patton και Dave Lombardo. Η είδηση που είναι -προφανώς- ευπρόσδεκτη, αποτέλεσε ταυτόχρονα και μια έκπληξη καθώς στις αρχές της χρονιάς οι Faith No More είχαν ανακοινώσει ότι ακυρώνουν όλη την περιοδεία τους λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε. Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του νέου δίσκου, ο Mike Patton έδωσε και συνέντευξη στο Rollingstone.com, στην οποία μιλά για πρώτη φορά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε δηλώνοντας ότι είναι καλύτερα και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προς τα τέλη του χρόνου να επιστρέψει και στις ζωντανές εμφανίσεις, μάλλον με τους Mr Bungle.

Ο νέος δίσκος των Dead Cross

Αναλυτικά και σε ό,τι έχει να κάνει με τους Dead Cross, το συγκρότημα που αποτελείται από τους Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle), Dave Lombardo (Slayer, Testament), Justin Pearson (The Locust, Retox) και Michael Crain (Retox), ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το δεύτερό του δίσκο, με τίτλο «ΙΙ», ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου μέσω της Ipepac Recordings του Mike Patton.

Το συγκρότημα περιγράφει το νέο δίσκο ως ένα οργισμένο και με έντονα πολιτικό άρωμα hardcore άλμπουμ, το οποίο έχει τις ρίζες του στη φιλία. Σημειώνεται ότι τα μέλη του συγκροτήματος δοκιμάστηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς εκτός των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Patton, ο κιθαρίστας του γκρουπ, Michael Crain, διαγνώστηκε με καρκίνο (ο οποίος πλέον βρίσκεται σε ύφεση). Ο φόβος που ένιωσε όταν έγινε η διάγνωσή του, αποτέλεσε παράλληλα και την έμπνευσή του για τα riff των καινούριων τραγουδιών, τα οποία ηχογράφησε στη συνέχεια μαζί με τους Justin Pearson και Dave Lombardo. Στη συνέχεια, ο Patton ηχογράφησε τα φωνητικά στο στούντιο του σπιτιού του, όπου βρίσκεται απομονωμένος καθώς βασανίζεται από αγοραφοβία.

Σημειώνεται ότι μαζί με την ανακοίνωση για την κυκλοφορία του νέου δίσκου, οι Dead Cross έδωσαν στη δημοσιότητα και το πρώτο single του δίσκου, το οποίο έχει τίτλο «Reign Of Error».

Το tracklist του νέου δίσκου των Dead Cross:

Love Without Love

Animal Espionage

Heart Reformer

Strong and Wrong

Ants and Dragons

Nightclub Canary

Christian Missile Crisis

Reign of Error

Imposter Syndrome