Η αγγελία που έδωσε στον Nick Banks τη θέση του ντράμερ στους Pulp στα 80s

501

Όλοι έχουμε για τα μουσικά συγκροτήματα την εικόνα μιας παρέας που γνωρίστηκε στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο ή στην αλάνα της γειτονιάς, άρχισαν να τραγουδάνε βαρώντας κατσαρόλες και κονσέρβες και σκαρφάλωσαν στα σκαλοπάτια της Ιστορίας με ρομαντικό τρόπο που αποδεικνύει πως όλοι μπορούν να καταφέρουν τους στόχους τους. Και αυτή είναι πολλές φορές και η πραγματικότητα, απλά δεν αρχίζουν όλοι στις αλάνες και στα θρανία ενός σχολείου. Αν το όνειρό σας είναι αυτό, ίσως να θέλετε να αρχίσετε να κοιτάτε πού και πού και τις αγγελίες.

Δεν με πιστεύετε; Ρωτήστε τον Nick Banks, που, μέσω μιας αγγελίας πέρασε από φαν των Pulp σε ντράμερ των Pulp απαντώντας μια αγγελία στην εφημερίδα Sheffield Star.

Την αγγελία δημοσίευσε στο Twitter ο μουσικός φωτογράφος Kevin Wells, που ρώτησε απευθείας τον Banks αν ήταν αυτή που το 1986 τον έφερε στο σκαμνί των ντραμς ενός από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της βρετανικής μουσικής σκηνής. Στην αγγελία, η οποία φαίνεται σε φωτογραφία, αναφερόταν: «Οι Pulp αναζητούν ντράμερ. Αν βρείτε κάποιον, παρακαλούμε στείλτε τον στο Flockton Court 31, Rockingham Street off West Street, Sheffield. Αν δεν είναι κανείς στο σπίτι, ρίξτε μια διεύθυνση όπου θα μπορούμε να σας βρούμε στο γραμματοκιβώτιο. Ευχαριστούμε.»

Απαντώντας στο tweet, ο Banks επιβεβαίωσε πως αυτή ήταν πράγματι η αγγελία και έγραψε: «Γουάου, αυτό είναι θαυμάσιο Κεβ. Αν δεν είχα μόλις φάει πολύ καυτερές πιπεριές, θα έλεγα πως σχεδόν με έκανε να δακρύσω. Δεν νομίζω ότι, πέρα από εμένα, απάντησε κανείς σε αυτήν την αγγελία.»

Στο παρελθόν ο Banks είχε αναφέρει πως ήταν θαυμαστής των Pulp προτού ενταχθεί στο συγκρότημα και τους είχε δει αρκετές φορές να παίζουν ζωντανά στο Σέφιλντ.

Αξίζει να θυμηθούμε πως από το 2023 οι Pulp θα επιστρέψουν στις ζωντανές εμφανίσεις.