Εργαζόμενη σεκιούριτι δημιούργησε ψεύτικη απειλή κατά του Lollapalooza για να φύγει από τη δουλειά

475

Μπορεί να λέτε πως «δεν γίνονται αυτά», αλλά η ζωή πολλές φορές ξεπερνάει τη φαντασία. Διαβάστε, λοιπόν, την ιστορία της 18χρονης Janya Williams, που εργαζόταν σεκιούριτι στο Lollapalooza και τώρα κατηγορείται πως έστειλε ανώνυμο μήνυμα στον προϊστάμενό της, υπαινισσόμενη την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο φεστιβάλ, με σκοπό να μην δουλεύει μέχρι αργά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, η 18χρονη χρησιμοποίησε την πλατφόρμα TextNow για να στείλει στον προϊστάμενό της ένα μήνυμα στο οποίο έγραφε «Μαζικός πυροβολισμός στις 4μμ, τοποθεσία Lollapalooza. Έχουμε 150 στόχους». Κατηγορείται επίσης ότι είπε στον προϊστάμενό της ότι η αδερφή της είχε δει ανάρτηση στο Facebook πως σχεδιάζεται επίθεση στο φεστιβάλ, ενώ δημιούργησε και προφίλ στο Facebook με το όνομα Ben Scott και έκανε ανάρτηση ότι θα γίνει επίθεση στο Lollapalooza στις 6μμ – και κατόπιν έστειλε το ποστ στον προϊστάμενό της.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές του FBI, που εντόπισαν τον λογαριασμό του iCloud και την IP του αριθμού που χρησιμοποίησε το TextNow για να στείλει το μήνυμα στον προϊστάμενο της Williams – και αυτά ανήκαν στην ίδια τη Williams. Η 18χρονη φέρεται να ομολόγησε κατά την ανακριτική διαδικασία, λέγοντας πως έστειλε το μήνυμα και δημιούργησε τον πλαστό λογαριασμό στο Facebook «για να φύγει νωρίς από τη δουλειά».