Επανενώνονται οι Girls Aloud για να τιμήσουν τη μνήμη της Sarah Harding

571

Την επανένωσή τους για μια συναυλία φαίνεται πως σχεδιάζουν οι εναπομείνασες Girls Aloud, για να τιμήσουν τη μνήμη της φίλης και μέλους του συγκροτήματος, Sarah Harding, που πέθανε σε ηλικία 39 ετών τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

H Sarah Harding

Την είδηση επιβεβαίωσε η Nadine Coyle, που σε δηλώσεις της σε βρετανικό περιοδικό ανέφερε πως αυτό που θέλουν είναι να τιμήσουν τη μνήμη της Harding και να βοηθήσουν στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού, όσο συνεχίζουν να θρηνούν για την απώλεια μιας από τις καλύτερές τους φίλες.

Στόχος της συναυλίας θα είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά εξοπλισμού που θα εντοπίζει νωρίτερα τον καρκίνο του μαστού. «Θέλουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για ένα μηχάνημα που θα εντοπίζει τον καρκίνο σε πιο πρώιμο στάδιο, ώστε να θεραπεύονται οι άνθρωποι. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τον κόσμο», είπε.

Υπενθυμίζεται πως ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες από 40 έως 55 ετών και ο έγκαιρος εντοπισμός και αντιμετώπιση είναι τεράστιας σημασίας και συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιβίωση. Δεν έχει συμπτώματα και συχνά δεν είναι εντοπίσιμος με την ψηλάφηση, κάτι που κάνει τον προληπτικό έλεγχο και τις διαγνωστικές εξετάσεις απαραίτητες. Στη χώρα μας οι μαστογραφίες και το υπερηχογράφημα μαστών καλύπτονται από τη δημόσια ασφάλιση και είναι προσβάσιμες σε όλες και όλους. Αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι δεν είναι συχνός, ο καρκίνος του μαστού πλήττει και τους άντρες.