Επίσημο ηλεκτρονικό αίτημα υπέρ της διατήρησης του Leadmill

771

Συνεχίζοντας την προσπάθειά τους να μην κλείσει το εμβληματικό κλαμπ The Leadmill του Σέφιλντ, οι διαχειριστές του ανακοίνωσαν ένα διαδικτυακό αίτημα για τη διατήρησή του.

Στην αίτηση (την οποία μπορείτε να δείτε εδώ) αναφέρουν: «Το Leadmill οργάνωσε ένα επίσημο ηλεκτρονικό αίτημα και απευθύνεται στους πολίτες του Σέφιλντ και πέρα από αυτό, όσο και σε φίλους και συναδέλφους της μουσικής βιομηχανίας, για να δείξουν τη στήριξή τους με όποιον τρόπο μπορούν.

Αυτό το ηλεκτρονικό αίτημα μάχεται για να αποτρέψει τους ιδιοκτήτες από το να εκδιώξουν άδικα και άνομα τους επί μακρόν ενοίκους για ίδια οικονομικά οφέλη. Σε μια περίσταση κατά την οποία ο ένοικος έχει καταβάλει τεράστια χρηματικά ποσά, χρόνο και κόπο για να καθιερωθεί, έχει καταβάλει τα ενοίκια έγκαιρα (ακόμη και κατά τη διάρκεια των lockdown λόγω κορωνοϊού) και έχει βελτιώσει τη δομή των εγκαταστάσεων πέραν πάσης αναγνωρίσεως, είναι αδιανόητο ότι ο ιδιοκτήτης δύναται να εκβάλει και να κληρονομήσει την επένδυση που έχει κάνει ο ενοικιαστής. Το Leadmill αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για την κοινωνία και ένα αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κουλτούρας, που δεν μπορεί να καταστραφεί με αυτόν τον τρόπο.

Το αίτημα θα βοηθήσει επίσης στην προστασία πολλών άλλων ευάλωτων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα που νοικιάζουν κτίρια μέσα από τα οποία λειτουργούν. Το 93% των τοπικών σκηνών δεν είναι ιδιοκτήτες των κτιρίων μέσα στα οποία λειτουργούν, και κινδυνεύουν εξίσου».

Εδώ και εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση μεταξύ των μουσικών στο Σέφιλντ και όλη τη Βρετανία, προκειμένου να αποτρέψουν την αλλαγή αυτή στο Leadmill. Δείτε σχετικά εδώ.