Εδώ τα UFO τα καλά

5025

Άνοιγμα σε νέες αγορές κάνει η ελληνική κυβέρνηση, με τη δραστηριοποίησή της σε έναν τομέα, από τον οποίο μέχρι τώρα μυστηριωδώς απουσίαζε. Με νομοσχέδιο που οσονούπω θα κατατεθεί στην ελληνική Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, προχωράει στην ίδρυση της δικής μας, ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Ένα μικρό βήμα για την Ελλάδα, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα, λοιπόν, κι αφού ως γνωστόν, ο Έλληνας όπου βάλει το χεράκι του προκόβει, τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να περιμένετε αλματώδη πρόοδο σε έναν τομέα που, κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια έχει βαλτώσει. Κι επειδή όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί έτρωγαν ακόμη βελανίδια, ή ζούσαν σε σπηλιές, ή κρεμόντουσαν από τα δέντρα, τέλος πάντων δεν θυμάμαι τι έκαναν, φανταστείτε τώρα που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και με το διάστημα, τι θα γίνει. Οι άλλοι στέλνουν ανθρώπους στο διάστημα, άρα εμείς θα τους στείλουμε ακόμη παραπέρα! Ξέρεις… Ακόμη παραπέρα!

Ο μόνος φόβος τώρα είναι μην συναντήσουν τίποτα εξωγήινοι τους δικούς μας εκεί έξω, τους αρπάξουν και τους κρατήσουν για πάντα, γιατί θα τους περάσουν για δικούς τους. Αλλά, διάστημα είναι, κινδύνους ενέχει. Και, όσο θα κρατάνε αυτούς τους άλλους, και πριν καταλάβουν ότι τελικά ούτε καν δικά τους ούφο δεν είναι, και τους εκσφενδονίσουν από τους πλανήτες τους, μήπως να το σκεφτόμασταν να αρχίσουμε να πακετάρουμε μερικούς ακόμη; Έτσι, για το καλό.