Δείτε τους Queen στη συναυλία για τον Taylor Hawkins

443

Πέντε από τις μεγαλύτερές τους επιτυχίες έπαιξαν το βράδυ του Σαββάτου στο Wembley τα εν ενεργεία μέλη των Queen, Brian May και Roger Taylor, προς τιμήν του ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο.

Τους Queen πλαισίωσαν οι εναπομείναντες Foo Fighters, ενώ τους παρουσίασε ο ίδιος ο Hawkins, σε παλαιότερο βίντεο, στο οποίο καλωσόριζε τον Roger Taylor σε συναυλία των Foo Fighters. Ήταν γνωστό πως ο Hawkins ήταν τεράστιος φαν των Queen και ο Taylor είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις με τους Foo στο παρελθόν.

«Όταν ήμουν 10 χρονών, η μεγάλη μου αδερφή με πήγε σε συναυλία των Queen – η πρώτη συναυλία που είδα ποτέ – και είδα τον ντράμερ και είπα ‘θέλω να γίνω σαν αυτόν, γαμώτο θέλω να κάνω αυτό το πράγμα’», είπε ο Hawkins στο βίντεο.

Οι Queen άρχισαν το σετλιστ με το «We Will Rock You» με τον Luke Spiller των The Struts στα φωνητικά.

Συνέχισαν με τον Taylor στα φωνητικά και το «I’m In Love With My Car» και στη συνέχεια ο Justin Hawkins των The Darkness ανέλαβε να τραγουδήσει το «Under Pressure». Ο Sam Ryder πήρε το μικρόφωνο για το «Somebody To Love», για το οποίο ο Grohl εξήγησε πως, μιας και ο Taylor Hawkins τραγουδούσε το κομμάτι όποτε το διασκεύαζαν οι Foo Fighters, ήταν πολύ δύσκολο να σκεφτούν τον κατάλληλο τραγουδιστή για τη χθεσινοβραδινή συναυλία. «Ίσως ο Ρότζερ είχε την ιδέα. Ο Ρότζερ μας έδειξε ένα βίντεο κάποιου να τραγουδάει αυτό το επόμενο τραγούδι, κάναμε ένα τηλεφώνημα και μέσα σε 20 λεπτά αυτό το άτομο μας είπε ότι θα τραγουδήσει σήμερα μαζί μας», είπε ο Grohl πριν εμφανιστεί ο Ryder για το «Somebody To Love».

Κλείνοντας το σετ, ο Brian May είπε: «Δεν το έγραψα εγώ αυτό το τραγούδι, το έγραψε ένα νέο αγόρι με το όνομα Freddie Mercury. Και το 1986 ήμασταν ακριβώς σε αυτό το σημείο, τραγουδώντας το όλοι μαζί. Και το 1992, πριν από ακριβώς 30 χρόνια, αποχαιρετήσαμε τον Freddie με έναν τρόπο παρόμοιο με τον σημερινό – έτσι ξέρω ότι ο Freddie θα χαιρόταν να χρησιμοποιήσει το τραγούδι αυτό για να τιμήσει τον Taylor Hawkins. Αλλά, το θέμα είναι αυτό: δεν τραγουδάω εγώ αυτό το τραγούδι, τραγουδάμε αυτό το τραγούδι όλοι μαζί». Κι έτσι ξεκίνησε το «Love Of My Life», ολοκληρώνοντας την εμφάνισή τους.