Ίντριγκα γύρω από το θάνατο του Taylor Hawkins

470

Αν με ρωτήσετε, και άργησε κιόλας: Ένας μικρός χαμός έχει ξεσπάσει αυτές τις μέρες γύρω από άρθρο του περιοδικού Rolling Stone σχετικά με τους τελευταίους μήνες ζωής του ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins.

Φαίνεται, λοιπόν, πως το περιοδικό πήρε μια σειρά από συνεντεύξεις και συνέταξε ένα άρθρο, στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, περιγράφει μια κατάσταση γύρω από τους τελευταίους μήνες ζωής του ντράμερ, που πέθανε στις 25 Μαρτίου σε ηλικία πενήντα ετών, καθόλου ήρεμη. Πιο αναλυτικά, στο άρθρο εμφανίζονται φίλοι του ντράμερ (συγκεκριμένα ο Chad Smith των Red Hot Chilli Peppers, ο Matt Cameron των Pearl Jam, η Sass Jordan και μια ανώνυμη πηγή) να αναφέρονται σε δυσφορία του Hawkins σχετικά με το πρόγραμμα συναυλιών του συγκροτήματος. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, παρουσιάζεται μια εικόνα, με βάση την οποία ο Hawkins ήταν δυσαρεστημένος και ίσως αγχωμένος κάτι που ενδέχεται να συνέβαλε στο θάνατό του. Σύμφωνα με το άρθρο, ο Hawkins επικοινώνησε τις ανησυχίες του τόσο στον Dave Grohl όσο και στην εταιρεία με την οποία συνεργάζονταν και είχαν έρθει σε μια συνεννόηση αναφορικά με το πρόγραμμα.

Η πρώτη διάψευση ήρθε από την εταιρεία, που ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε καμία συζήτηση και καμία συνεννόηση με τον Hawkins, ο οποίος, όπως είπαν, ουδέποτε εξέφρασε δυσαρέσκεια. Οι επόμενες διαψεύσεις ήρθαν από τους Chad Smith και Matt Cameron:

«Όταν συμφώνησα να συμμετάσχω στο άρθρο του Rolling Stone σχετικά με τον Taylor, υπέθεσα ότι θα αποτελούσε εγκώμιο της ζωής και του έργου του. Τα σχόλιά μου απομονώθηκαν και διαμορφώθηκαν ώστε να ταιριάζουν σε ένα αφήγημα που δεν αποτελούσε στόχο μου. Ο Taylor ήταν αγαπημένος μου φίλος και άλλου επιπέδου καλλιτέχνης. Μου λείπει. Νιώθω μόνο μια βαθύτατη αγάπη και σεβασμό για τον Taylor, τον Dave και τις οικογένειες των Foo Fighters. Λυπάμαι πραγματικά που συμμετείχα σε αυτή τη συνέντευξη και ζητώ συγνώμη επειδή η συμμετοχή μου ίσως έβλαψε εκείνους για τους οποίους τρέφω βαθύ σεβασμό και θαυμασμό», είπε ο Matt Cameron.

Από την πλευρά του o Chad Smith έγραψε: «Ο Taylor ήταν ένας από τους καλύτερούς μου φίλους και θα έκανα τα πάντα για την οικογένειά του. Μου ζητήθηκε από το Rolling Stone να μοιραστώ κάποιες αναμνήσεις από το χρόνο που είχαμε μαζί, κάτι που υπέθεσα πως θα αποτελούσε έναν φόρο τιμής γεμάτο αγάπη, όπως του άξιζε. Αντί γι’ αυτό, το άρθρο που έγραψαν επιχειρούσε να δημιουργήσει εντυπώσεις και να εξαπατήσει, και αν το γνώριζα δεν θα είχα συμφωνήσει ποτέ να συμμετάσχω. Ζητώ συγνώμη από την οικογένειά του και τους μουσικούς του φίλους για τον πόνο που ίσως αυτό προκάλεσε. Μου λείπει ο Taylor κάθε μέρα».

Υπενθυμίζεται πως ο Hawkins πέθανε κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιοδείας των Foo Fighters, λίγο πριν από συναυλία και οι αρχές εντόπισαν στον οργανισμό του δέκα διαφορετικές ουσίες, μεταξύ των οποίων οπιοειδή και αντικαταθλιπτικά.