Έτοιμος να μεσολαβήσει για «επανένωση των Oasis» δήλωσε ο Graham Coxon των Blur

400

Η μεγάλη κόντρα που υπήρχε στα 90s ανάμεσα στους Oasis και τους Blur είναι καλά καταγεγραμμένη και δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση. Ήταν τα δύο πιο δημοφιλή συγκροτήματα της britpop σκηνής και ΦΥΣΙΚΑ και θα προέκυπτε κόντρα μεταξύ τους. Τι περιμένατε, δηλαδή;

(Βέβαια υπάρχουν πολλές και πολύ βάσιμες may I add ενστάσεις για το κατά πόσο οι Oasis ήταν πραγματικά britpop, αλλά δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε και αυτό).

Οπότε, το να βγαίνει τόσα χρόνια μετά (κοντά στα 30 αλλά ποιος μετράει;) ένα μέλος των Blur και να δηλώνει πρόθυμος να μεσολαβήσει για να επανενωθούν οι Oasis, το λες και απρόσμενο.

Ναι, κυρίες και κύριοι. Ο κιθαρίστας των Blur, Graham Coxon, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να μπει ανάμεσα στους αδερφούς Gallagher και να τους πείσει να βάλουν στην άκρη τις διαφωνίες τους και να σχηματίσουν εκ νέου τους Oasis!

Αναλυτικά, σε συνέντευξή του στο The Evening Standard, ο Graham Coxon κλήθηκε να απαντήσει για το αν υπάρχει ενδεχόμενο επανένωσης των Blur. Απαντώντας, είπε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχετικές συζητήσεις μεταξύ των μελών της μπάντας, καθώς και πως είναι σημαντικό να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις για προσωπικούς λόγους. Πάντως, εξέφρασε την επιθυμία του για μια νέα επανένωση των Blur, ενώ παράλληλα δήλωσε ενθουσιασμένος για τις επικείμενες συναυλίες των επανενωμένων Pulp. Και εκεί ήταν που έριξε την πρώτη «βόμβα», λέγοντας πως θα τον χαροποιούσε αν έβλεπε να συνέβαινε το ίδιο και με τους Oasis.

Ο Coxon, δήλωσε συγκεκριμένα: «Χρειαζόμαστε απλώς και τους Oasis να το κάνουν. Κάποιος να χτυπήσει μαζί τα κεφάλια των αδελφών (Gallagher)». Ερωτώμενος μάλιστα για το εάν θα ήταν διατεθειμένος να μεσολαβήσει ώστε να γίνει κάτι τέτοιο, ο Coxon απάντησε με περίσσια αισιοδοξία και υπέρμετρη εμπιστοσύνη στον εαυτό του: «Ναι, οποιαδήποτε ημέρα. Θα το έκανα. Θα είχα μια συζήτηση μαζί τους».

Μην ξεχάσεις να πάρεις και πανοπλία μαζί σου, Graham, γιατί αν βρεθούν τα αδέρφια Gallagher στον ίδιο χώρο το πιο πιθανό είναι να μη γίνει συζήτηση…