Επίτιμος διδάκτορας του Μπέρκλι αναγορεύτηκε ο Ringo Starr

69

Ο Ringo Starr αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Μουσικού Κολεγίου Μπέρκλι σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στην ομιλία του, ο ντράμερ των Beatles έδωσε στους αποφοίτους μια ανάλαφρη ματιά στην προσέγγισή του στη μουσική εκτέλεση. «Ξέρετε, μόνο τα χτυπάω. Αυτό είναι το μόνο που κάνω» είπε ο Starr. «Και φαίνεται ότι τα χτυπώ στο σωστό μέρος» ανέφερε.

Ο Starr, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση αποφοίτησης του πανεπιστημίου τον περασμένο μήνα, είχε στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο απηύθυνε τον γνωστό του χαιρετισμό «ειρήνη και αγάπη» και συνεχάρη την τάξη του 2022.

«Είμαι διδάκτορας επιτέλους! Δεν πήγα ποτέ στο κολέγιο, αλλά σίγουρα είχα μεγάλη εμπειρία στη μουσική, οπότε υποθέτω ότι το κέρδισα με τον δικό μου τρόπο» είπε.

Αλλά με τον Ringo Starr και το συγκρότημά του All Starr Band του στη Βοστώνη για συναυλία, το Μουσικό Κολλέγιο διοργάνωσε ειδική τελετή την περασμένη Πέμπτη για να τιμήσει τη δια βίου συνεισφορά του στη μουσική σκηνή που περιλάμβανε εκτελέσεις επιτυχημένων τραγουδιών του Starr, διασκευασμένων και ερμηνευμένων από μαθητές του Μπέρκλι.

Ο Ringo Starr αφηγήθηκε την προσωπική του ιστορία με τα ντραμς, τα οποία άρχισε να παίζει ως παιδί όταν ανάρρωνε από φυματίωση στο νοσοκομείο. Μια φορά το μήνα, ένας εργαζόμενος εκεί έφερνε όργανα για τα παιδιά. Ο Starr θυμήθηκε ότι αρνιόταν να παίξει εκτός κι αν του επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσει τα μικρά ντραμς.

«Η ιδέα ότι είμαι διδάκτορας μου φαίνεται αδιανόητη» είπε ο Starr, αναλογιζόμενος την απόσταση που έχει διανύσει από τότε που ονειρεύτηκε για πρώτη φορά να γίνει ντράμερ σε ηλικία 13 ετών. Στις πρώτες του συναυλίες έπαιζε με τους φίλους του στο υπόγειο του εργοστασίου του Λίβερπουλ στο οποίο εργαζόταν. «Ήταν το μεγάλο μου όνειρο να γίνω ντράμερ και ακόμα εκτυλίσσεται. Παίζω με σπουδαίους τύπους, όπως η μπάντα εδώ. Είναι απλά υπέροχη η ζωή που ζω» τόνισε.