Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Bono… εκδίδει τα απομνημονεύματά του

Στον κόσμο της λογοτεχνίας εφορμά ο frontman των U2

649

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει πάει κατά διαόλου και η μια αναποδιά (το θέτω όσο πιο ευγενικά μπορώ) διαδέχεται την άλλη. Και πριν αισθανθείτε άσχημα για το ότι ετοιμάζεστε να κάνετε τη λάθος ερώτηση «πόσο χειρότερα / πιο χαμηλά πιά;», μάθετε ότι κάποιος την έχει ήδη κάνει. Και ενώ ο κόσμος καίγεται, ο Bono… εκδίδει τα απομνημονεύματά του!

Ναι, καλά διαβάσατε! Ο frontman των U2, ανακοίνωσε ότι… εφορμά στον κόσμο της λογοτεχνίας! Και το Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Surrender: 40 Songs, One Story».

Το… 576 σελίδων (#ΕΛΕΟC) βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου μέσω του εκδοτικού οίκου Alfred A. Knopf. Παράλληλα θα βγει και σε audiobook μέσω του Penguin Random House. Σε αυτό, ο Bono θα «πραγματεύεται» την προέλευση 40 τραγουδιών από τη δισκογραφία των U2. Κάθε κεφάλαιο θα φέρει τον τίτλο του τραγουδιού το οποίο περιγράφει, με την ιστορία της ζωής του Bono να ξετυλίγεται σε όλο το βιβλίο.

Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου, το βιβλίο δεν θα παρουσιάζει μόνο με λεπτομέρειες ολόκληρο το μουσικό ταξίδι του Bono, αλλά και τις κρίσιμες στιγμές στη ζωή του. Καλύπτει τα πάντα «από τις πρώτες μέρες της ζωής του στο Δουβλίνο, συμπεριλαμβανομένης της ξαφνικής απώλειας της μητέρας του όταν ήταν 14 ετών, μέχρι το απίθανο ταξίδι των U2 που έγιναν ένα από τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα στον κόσμο, μέχρι τα 20 χρόνια ακτιβισμού του αφιερωμένα στον αγώνα κατά του AIDS και της ακραίας φτώχειας» τονίζεται.

Με αφορμή τα 62α γενέθλιά του στις 10 Μαΐου, ο Bono έδωσε μια πρώτη γεύση από το «Surrender: 40 Songs, One Story» με τη μορφή animation με αφήγηση. Είναι μια ανάγνωση του κεφαλαίου «Εκτός Ελέγχου» (Out Of Control) που περιγράφει λεπτομερώς τη γένεση του ομώνυμου σινγκλ των U2, εμπνευσμένη από τους Ramones. «Όταν άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο, ήλπιζα να σκιαγραφήσω με λεπτομέρεια αυτό που προηγουμένως είχα περιγράψει μόνο σε τραγούδια» είπε ο Bono σε δήλωσή του «Τους ανθρώπους, τα μέρη και τις δυνατότητες στη ζωή μου. Η παράδοση (surrender) είναι μια λέξη με νόημα για μένα. Μεγαλώνοντας στην Ιρλανδία τη δεκαετία του εβδομήντα με τις γροθιές μου ψηλά (μουσικά μιλώντας), δεν ήταν μια φυσική έννοια» τόνισε.